4,3 milijuna kuna za OŠ Vladimira Vidrića Kutina

ibb

261020211635269987.jpeg

Kutinska Osnovna škola Vladimira Vidrića našla se na popisu Pilot projekta energetske obnove zgrada javnih ustanova, koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, kojima je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uručio Odluke o financiranju i potpisao Ugovore o dojeli bespovratnih sredtsava, u sklopu programa emergetske obnove.
Škola je u suradnji s Gradom Kutina u projekt energetske obnove zgrade, vrijedan gotovo 4,5 milijuna kuna, krenula s ciljem stvaranja kvalitetnijih uvjeta za školovanje djece, ali i uštede energije. Projekt će u 70% iznosa od prihvatljivih 4,3 milijuna kuna financirati Europski fond za regionalni razvoj što je na tragu opredjeljenja Grada Kutine za povlačenjem nepovratnih sredstva iz Europe za ključne projekte u Gradu za koje je oformljen stručni tim. Prevelika i nepotrebna potrošnja energije u OŠ Vladimira Vidrića dosad je bila značajno financijsko opterećenje, stoga je ušteda i racionalizacija troškova u toj školi dugoročni cilj obnove. Uz to, stvorit će se i bolji i ugodniji uvjeti za boravak i obrazovanje školaraca.
„ Naš je plan da svih pet matičnih škola energetski obnovimo do 2020., da dalje racionaliziramo troškove u Gradu, a osobito da stvaramo bolje i kvalitetnije uvjete za naše građane, posebno one najmlađe“, rekao je gradonačelnik, Andrija Rudić.

najčitanije