4.Mladifest Hrvatska u Voloderu

imp

4. Mladifest 2020 Web 800x450 1

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine organizira, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj.
Održat će se u Voloderu od 17. do 19.lipnja, a geslo ovogodišnjeg susreta je iz Lukina evanđelja 1,43 – „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?”
Tijekom tri dana posjetitelji će moći čuti brojna zanimljiva svjedočanstva i kateheze, sudjelovati na misnim slavljima i molitvenom programu te koncertima duhovne glazbe.

„Sva tri dana program započinje u 15.30 sati, a ovogodišnji Mladifest Hrvatska, u petak 17. lipnja, svjedočanstvom otvaraju Marin Periš i Marijeta Martić, dok će katehezu održati fra Goran Azinović. Misno slavlje u 19 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe. Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert “Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“. Nastupaju Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife i Eva Vukina.
Drugog dana u programu održat će se predstavljanje biskupijske zajednice Marijne legije, a zatim slijedi svjedočanstvo Zlatka Krznarića i Wernera Ilića. Misno slavlje u 19 sati predvodit će bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Nakon mise slijedi čašćenje križa te glazbeno-scenski prikaz Pasija „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“.
Posljednji dan, održat će se predstavljanje biskupijske zajednice iz Volodera, a slijedi svjedočanstvo Krunoslava Crkvenca, Antonia Blaževića i Stijepe Gleđa Markosa koji će i održati koncert duhovne glazbe nakon mise u 19 sati.“, predstavio je program na konferenciji za medije povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije i župnik u Voloderu vlč. Marijan Štingl.

Kako je došlo do toga da se i u Hrvatskoj organizira Mladifest podsjetio je predsjednik Komicije Gospe Snježne iz Petrinje, Vlado Sučec.
„Ideja ovog festivala rodila se na festivalu mladih 2018.godine. Brat Marijan i ja smo se našli i rekli kako bi bilo dobro da ovakav festival imamo u našoj Hrvatskoj i njegovom Viduševcu. Tamo je bio prvi, drugi i treći su bili u Petrinji, a ovogodišnji u Voloderu. Želio bih reći da vjera nije bijeg nego susret, susret s dragim Bogom. Pozivam sve one koji osjećaju i gaje pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji i Isusu Kristu da dođu i neće požaliti.“, kaže Sučec.

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve mlade i one koji se tako osjećaju da dođu u Voloder iskusiti ovo zajedništvo molitve i pjesme, zajedničkog slavljenja svete mise i međusobnog obogaćivanja svjedočanstvima kako bi još više ojačali svoju vjeru.

 

Online prijenos uživo cijeloga programa moći će se pratiti na Facebooku Mladifest Hrvatska i Sisačke biskupije, a više detaljnije o 4. Mladifestu u narednim danima moći će se pronaći na stranicama mladifesthrvatska.marijinalegijapetrinja.com