4 milijuna kuna za školstvo u novoj školskoj godini!

nn

261020211635265850.jpeg

Naša županija skrbi o 34 škole – od toga je 21 osnovna i 13 srednjih, a kako bi uvjeti za školarce u svim tim školama bili jednako kvalitetni, županija je za ovu školsku godinu iz proračuna izdvojila 4 milijuna kuna.

Tako je iz navedenih sredstava i uz pomoć Ministarstva socijalne politike i mladih ove godine osigurana besplatna prehrana za 1255 učenika. Također, županija se prijavila na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, prošla i osigurala 55 pomoćnika u nastavi za 59 učenika s poteškoćama u razvoju.

“To je nešto što je nužno potrebno, a ovih dana, obilazeći naše osnovne škole na prvom danu škole, vidio sam da ima još potrebe za pomoćnicima u nastavi i određenih drugih teškoća. Kao Županija skrbimo i o tom dijelu i evo na ovaj način osigurali smo sredstva”, rekao je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, naglasivši kako se posebno možemo pohvaliti činjenicom da smo prva županija koja od ove školske godine u svim svojim školama ima uvedene e-dnevnike, projekt za kojeg je osigurano gotovo milijun kuna županijskog proračuna.