36-godišnjak i 26-godišnjak krivotvorili novac

imp

Policija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjanje kaznenog djela krivotvorenje novca.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 36-godišnjak pribavio i posjedovao lažni novac s ciljem stavljanja u optjecaj kao pravog te je 15. travnja u ugostiteljskom objektu u Sisku, prilikom plaćanja i razmjene novca u manje apoene, dvije novčanice od 200 eura stavio u optjecaj.

 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je krivotvorenom novčanicom platio i uslugu prijevoza. Temeljem naloga suda na petrinjskom području je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi te su pronađene i oduzete četiri krivotvorene novčanice u apoenima od 200 eura.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje novca, policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku i protiv 26-godišnjaka. Njega se sumnjiči da je u razdoblju od 19. siječnja do 3. veljače, u više navrata prilikom kupovine u više trgovina na području Siska, Petrinje i Gline u optjecaj stavio krivotvorene novčanice od 50 eura.

najčitanije