34 nadarenih (i nagrađenih) učenika s područja Sisačko-moslavačke županije

ibb

Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije, ove je godine, sukladno povećanom broju donacija, osigurala nagrade za još veći broj nadarenih učenika prijavljenih na natječaj Zaklade te je ovoga puta nagrade primilo njih 34, i to u 4 kategorije: društveno–humanističko područje (5), prirodoslovno-matematičko i tehničko područje (13), glazbeno – umjetničko (7) te područje sport(3). Iza nagrađenih mnogo je školskih ali i izvanškolskih uspjeha, vrhunskih rezultata na natjecanjima, pohvalnica i diploma. Godišnja nagrada sastoji se od priznanja i novčane potpore u iznosu 5.000kn, koje su im dodijeljene na svrečanosti održanoj u prostoru Srednje škole Viktorovac.

Zaklada Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije osnovana je prije točno 10 godina. Sisačko-moslavačka županija na taj je način željela pokazati da posebno cijeni i nagrađuje one najbolje, najtalentiranije i najangažiranije učenike te im dodjelom nagrade pružiti dodatni motiv za rad.
”Upravo nekoliko stotina Iskrinih nagrađenih učenika budućnost su Sisačko-moslavačke županije i svi se možemo nadati da će, kada završe svoje visoko obrazovanje, privatni i poslovni život nastaviti u svojoj županiji”, rekao je župan Ivo Žinić.

najčitanije