33-godišnjakinja dogovorila internet prodaju pa ostala bez novca

imp

Policija Internetske Prijevare

Policiji u Petrinji prijavljena je računalna prijevara počinjena na štetu 33-godišnjakinje. Putem WhatsApp aplikacije javila joj se nepoznata osoba koja ju je nakon dogovora oko kupnje navela da dostavi svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa.

 

Nakon što je dala tražene podatke primijetila je da joj s računa nedostaje novac i shvatila je da je prevarena. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Iz policije podsjećaju da počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

 

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama, te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

 

Iz policije pozivaju na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.

 

 

Foto – PU sisačko – moslavačka

najčitanije