32 – godišnjak dogovorio prodaju s nepoznatom osobom i ostao bez novca

imp

Policija Rotirka

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja zaprimili su prijavu 32-godišnjaka koji je na Internet oglasniku objavio oglas za prodaju te mu se putem Messenger aplikacije javila nepoznata osoba s kojom je dogovarao prodaju i dostavu.

 

Nakon toga nepoznata osoba mu je poslala lažnu internetsku poveznicu dostavne službe u kojoj je oštećeni ispunio tražene podatke bankovne kartice, nakon čega mu je s računa skinut novac.

 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilne aplikacije putem kojih prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.
Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.
Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.
Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.“, upozoravaju iz PU sisačko – moslavačke.

najčitanije