30 godina Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije

imp

Vatrogasci Smž Sjednica 12

Svečanom sjednicom sinoć je u prostoru Društvenog doma u Lekeniku obilježeno 30 godina uspješnog djelovanja Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije.

 

 

Prigoda je to za čuti o aktivnostima naših vatrogaskinja i vatrogasaca u proteklom razdoblju, ali isto tako i o planovima za vrijeme pred nama, rekao je čestitajući 30 godina rada župan Ivan Celjak.

Znamo da su oni vrlo aktivni, spašavaju naše živote i imovinu riskirajući vlastite živote. Vatrogastvo nije posao, vatrogastvo je poziv i zato Sisačko-moslavačka županija vodi posebnu brigu o našim vatrogaskinjama i vatrogascima i u proračuna za 2023. i 2024. više smo nego udvostručili sredstva za Vatrogasnu zajednicu Sisačko-moslavačke županije. u proračuna za 2021., prije nego smo preuzeli dužnost u Županiji, Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije dobivala je oko 100 000 €, a u planu za 2024. osigurali smo preko 200 000 €. Osim toga, naši vatrogasci su nabavili opremu iz Fonda solidarnosti u vrijednosti od 3,3 milijuna €. Isto tako, na inicijativu Sisačko-moslavačke županije, Vlada Republike Hrvatske osigurala je 5,3 milijuna € za obnovu vatrogasnih domova, odnosno objekata koje koriste javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva. Međutim, mi smo nastojali u razgovorima s potpredsjednikom Vlade, ministrom Bačićem i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem osigurati dodatna sredstva i idući tjedan će ići na Vladu odluka kojom se Sisačko-moslavačkoj županiji, za obnovu objekata koje koriste javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva osigurava dodatnih 7 milijuna €. To znači da ćemo obnoviti sve objekte koje koriste vatrogasci, a koji su stradali u potresu.“ rekao župan Celjak, kojem je predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke, Mijo Brlečić, uručio u znak zahvale za izuzetno dobru suradnju, zahvalnice i za Županiju i za župana osobno.

 

Svečanoj su sjednici nazočili i glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković i počasni predsjednik Zajednice Franjo Gregurić, saborska zastupnica Marijana Petir, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i drugi brojni gosti, ponajprije iz redova vatrogastva.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije