28 milijuna kuna za cestovnu infrastrukturu na području Petrinje

imp

„Sisačko-moslavačka županija prošle godine uložila je oko 7 milijuna kuna u sanaciju cesta na području grada Petrinje. Ove godine planiramo uložiti oko 28 milijuna kuna. Nisu to sve vlastita sredstva, veći dio je osiguran putem Fonda solidarnosti.“, rekao je to obilazeći obnovljenu prometnu infrastrukturu na području Petrinje, točnije cestu u Brestu Pokupskom, naselju Vratečko i Ulicu 6.kolovoza u Pretrinji, župan Ivan Celjak.

 

Do sada su na području Petrinje obnovljeni dijelovi cesta u Jošavici, Sibiću, Strašniku, Glinskoj Poljani, Donjoj Bačugi. Također su sanirane ceste u ulicama 6. kolovoza, Mate Bučara, Brestu Pokupskom. Asfaltirana je i prometnica na dionici Novi Farkašić-Vratečko.
Do kraja 2022. godine u planu je, dodaje župan Celjak, sanacija klizišta u Hrvatskom Čuntiću, zatim mosta u Ulici Vlatka Mačeka, te ceste u Ulici Otona Kučere, Ulici Gromova i Drenačkoj ulici.

 

„Za Ulicu Gromova i Drenačku ulicu imamo potpisane ugovore s izvođačima radova, međutim čekamo da petrinjsko komunalno poduzeće izvrši sanaciju štete koja je nastala na kanalizacijskom i vodovodnom sustavu uslijed potresa.“, rekao je župan.

 

 

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije