2.travnja – Svjetski dan svjesnosti o autizmu

imp

Autizam 750

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, u suradnji s GI Vratimo djecu u topli dom i Plesnim sportskim klubom Petrinia pridružuje se globalnom obilježavanju 2.travnja – Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

 

Obilježavanjem se nastoji potaknuti zajednicu na dijeljenje priča i pružanje prilike za povećanje razumijevanja i prihvaćanje osoba s autizmom.
Autizam treba sustavno rješenje – kontinuirano upoznavanje i informiranje javnosti, poticanje društva na razumijevanje, pružanje bolje i odgovarajuće podrške u sustavu (rana intervencija, inkluzija i integracija u vrtiće i škole, fakulteti, životne zajednice, bolnice…).

 

Program obilježavanja će se održati u utorak, 2.travnja od 12 sati u Strossmayerovom parku u Petrinji.
Nastupit će članovi Sportskog plesnog kluba Petrinia, svi izvrsni mladi plesači, s već nizom uspješnica iza sebe. Sportski plesni klub Petrinia djeluje već 16 godina i nadalje je jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj u sportskom plesu.

 

„Pozivamo vas sve, bez obzira poznajete li osobu s autizmom ili ih želite samo podržati, da pomognete u stvaranju svijeta u kojem sve osobe s autizmom mogu ostvariti svoj puni potencijal !!!
Svi koji žele naučiti ili usavršiti svoje plesne korake uvijek se mogu pridružiti, a nakon kraćeg programa naše najmlađe promatrače zamolit ćemo da simbolično puste plave balone u zrak.“, pozivaju na obilježavanje iz Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije.

 

 

Autizam 750

najčitanije