2. Regionalni sajam kulture razvojne suradnje

imp

Zaklada Solidarna Plakat Web Scaled

Drugi “Regionalni sajam kulture razvojne suradnje” održat će se u nedjelju, 22. listopada u velikom šatoru na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji, s početkom u 10 sati.

 

Svrha Sajma je promocija lokalnih proizvoda, usluga i razvojnih praksi u širokom spektru djelatnosti (od poljoprivrede, ugostiteljstva, do turizma, obrazovanja i kulture), ali i novih modela podrške zajednici i suradnje na lokalnom razvoju.

 

Posjetitelji će moći istražiti raznovrsnu ponudu više od 40 štandova s proizvodima lokalnih OPG-a i rukotvorina s područja Sisačko-moslavačke županije i uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Za najmlađe posjetitelje osiguran je besplatni dvorac napuhanac te izbor štandova s licitarima, šećernom vunom i bombonima!

 

Zaklada Solidarna Plakat Web Scaled

 

Program:

Od 10:30h do 11:30h održat će se javna rasprava Otpornost i razvoj lokalne zajednice s istaknutim predstavnicima zadrugarstva, donositelja odluka i proizvođača tijekom koje će izlagači i posjetitelji imati priliku postavljati pitanja, izraziti svoje mišljenje i stavove te dati prijedloge poboljšanja uvjeta za kvalitetan život i razvoj Petrinje i cijele regije.

 

Od 11:30h do 12:30h održat će se građanski sat Urbana regeneracija Petrinje nakon potresa u sklopu kojeg će se predstaviti rezultati projekta Grada Petrinje i Europske banke za obnovu i razvoj. Kroz projekt je razvijen scenariji za razvoj grada Petrinje na osnovu stručnog znanja tvrtki za urbanističko planiranje Urbanex i tvrtka KCAP te Zaklade Solidarna, a uz sudjelovanje građana Petrinje iz svih sektora koji su unijeli svoje znanje o potrebama stanovništva Petrinje i okolice.

 

Od 12:30 – 12:45h ACT grupa najavit će i predstaviti niz edukacijskih radionica za OPG-ovce i male poduzetnike na teme: spremnost za tržište i izlazak na tržište, pokretanje prerade i širenje proizvodne linije, ulazak proizvoda u dućan.

 

Posjetitelji će uz obilazak štandova, od 12:45 moći uživati i u nastupima lokalnih i gostujućih KUD-ova, nastupu zbora ZborHor, dok će završetak 2.Regionalnog sajma obilježiti nastup lokalnog sastava Ruswaj.

najčitanije