16,3 milijuna eura iz Fonda solidarnosti za sanaciju županijskih cesta

imp

Ceste Smž 1

Završene radove sanacije lokalne ceste u naselju Donja Velešnja na području općine Donji Kukuruzari obišao je župan Ivan Celjak. Vrijednost izvedenih radova iznosila je oko 232 tisuće eura koji su financirani iz Fonda solidarnosti EU.

Župan je istaknuo kako je Županijska uprava za ceste iz Fonda solidarnosti EU povukla 16,3 milijuna eura za saniranje šteta na cestovnoj infrastrukturi nakon potresa.
„Kada uzmemo u obzir 2021., 2022. te do kraja 2023. godine, asfaltirat ćemo, putem Županijske uprave za ceste, ukupno 252 kilometra ceste što je jako puno. Riječ je o radovima na cestovnoj infrastrukturi koji se financiraju iz Fonda solidarnosti EU, cestama koje su financiraju u omjeru 50%-50% s gradovima i općinama te dokumentaciji koju je izradio ŽUC za ceste koje su prijavile naše jedinice lokalne samouprave.“, rekao je župan.

Mještanka Donje Velešnje Željka Farkaš Ćosić zahvalila je županu i Sisačko-moslavačkoj županiji na uređenju prometnica. „Uređenje ceste u naselju Donja Velešnja puno znači za našu mladost, za našu djecu i za opstanak mladih u našem selu“, rekla je Ćosić.

 

Na području Općine Donji Kukuruzari u protekle dvije te u ovoj godini sanirane su i asfaltirane 3 ceste u što je uloženo oko 662 tisuće eura.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

najčitanije