11. MULTIPAK - tjedan dobrog zvuka, koncerata, radionica, projekcija i zabave

imp

Unatrag 11 godina u Pakracu se održava multimedijska manifestacija Multipak koja na inovativan način ostvaruje sinergiju zvuka, slike i riječi s naglaskom na njihovoj izvrsnosti.
Zajednički je to projekt Muzeja grada Pakraca, Gradske knjižnice Pakrac i Robertoshop-a pod pokroviteljstvom Grada Pakraca.

 

Multipak je počeo 23.svibnja i traje do subote 27.svibnja, a organizatori ističu kako su svake godine probijali određene granice pa se nadaju da će se isto nastaviti i ove jedanaeste godine postojanja manifestacije.

 

Središnje događanje cijele manifestacije i ove je godine velika Hi-Fi izložba ( 26. i 27. svibnja) koja će se ponovno istaknuti brojem i kvalitetom izlagača. Sve posjetitelje Multipaka očekuju brojne glazbene slušaonice na dobro poznatoj lokaciji kompleksa Janković.
Organizatori najavljujemo i središnji koncert cijele manifestacije – koncert benda Electric Corn koji su se zadnjih nekoliko godina istaknuli kao bend koji redovito raspleše publiku na svojim koncertima izvodeći plesnu, funky i soul glazbu. Koncert će se održati u petak 26.5. u 21 h i to na otvorenom – u predivnom ambijentu barokne, zaštićene kulturno-povijesne cjeline dvorišta Janković.

 

 

 

Udarnom Multipak vikendu prethodi tjedan prepun zanimljivih kulturnih sadržaja: projekcija dokumentarnog filma, Mini Multipak, otvorenje likovne izložbe Kristine Mareković „Harmonija pokreta“, predstavljanje knjige / putopisno predavanje Borisa Rukavine, radionica „Pokret u slici“ Petra Milića, Nevena Muretića i Petre Vida, zatim Radionica tjelesnog lutkarstva i perkusija Igora Bakse.

 

“Treba naglasiti kako je ovo manifestacija koja prerasta naše lokalne okvire, a privlači velik broj posjetitelja iz drugih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja pa je Multipak dokaz kako kvalitetna i urbana događanja nisu rezervirana samo za velike sredine, te kako u malim sredinama poput Pakraca mogu izrasti ovako zanimljivi sadržaji.”, napominju organizatori.

 

Više o cijeloj manifestaciji možete saznati na Internet stranici www.multipak.hr, Facebooku @multipakexpo i Instagramu @multipak10.

najčitanije