10 milijuna kuna vrijedna investicija u ceste na području općine Velika Ludina

imp

„Nastavljamo s ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području naše županije“, rekao je u Velikoj Ludini župan Ivan Celjak, govoreći o obnovi prometnica na području Sisačko – moslavačke županije podsjetivši kako je proteklih danas s jedinicama lokalne samouprave potpisano nekoliko ugovora o zajedničkom financiranju obnove županijskih prometnica.

Odnosi se to na obnovu dionice Mala Ludina – Kompator – Mustafina Klada. Vrijednost radova, kojima je obuhvaćeno 9.100 m ceste, je 10 milijuna kuna, od čega Velika Ludina 2 milijuna kuna, Županijska uprava za ceste 2 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, a 6 milijuna kuna su sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Očekivani početak radova je srpanj 2022.godine, a završetak radova travanj 2023.godine.

Ovo će za stanovništvo puno značiti budući cesta ima dosta pukotina, povezuje čak tri županije i opterećena je svakodnevnim prometom auta, kamiona i školskog autobusa, a sigurnost djece, mještana i ostalih putnika je od iznimne važnosti.

 

Ugovor o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja kolničkog zastora županijske ceste Ž3130 na području Velike Ludine u nazočnosti župana Ivana Celjaka potpisali su načelnik Općine Dražen Pavlović i ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina. Potpisivanju je nazočila Marijana Petir, saborska zastupnica koja je s ovog područja i koja je pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture inicirala uključivanje i Ministarstva, kako bi se zajedničkim financiranjem dionica ceste obnovila.

Nakon potpisivanja ugovora župan je sa suradnicima obišao prometnicu na kojoj će se odvijati radovi te se sastao s voćarima koji na području općine proizvode velike količine voća koje se distribuiraju izvan naše županije i upoznao se s izazovima na koje nailaze, a izvijestio ih o mjerama u resoru poljoprivrede koje je Županija pokrenula.

 

najčitanije