1.Festival gljiva u Lonjskom polju

imp

Ovu subotu, 15.listopada, putevi okusa i mirisa vode do Parka prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnice na 1. Festival gljiva u Parku prirode Lonjsko polje.
U svom programu festival će obuhvatiti: izložbu gljiva, stručno predavanje o gljivama, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu najvećeg moslavačkog gljivarskog rižota, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinara, izložbu fotografija, likovnu koloniju, kulturno-umjetnički program i gastronamske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti glazbeni nastup grupe Time-out.
U stručnom djelu programa predstaviti ćemo vrste gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje, te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijela Slavonije, koje će po prvi puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.
„Program prvog Festivala gljiva u Parku prirode Lonjsko polje zamišljen je kao kombinacija stručnog (stručna predavanja i izložba), zabavnog (glazbeni nastupi) i sajmenog djela (izlagači na štandovima). Stoga navratite 15. listopada u 10:15 sati do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s nama naučite nešto novo o gljivama, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.“ – poručili su iz PP Lonjsko polje.

Program :

gljive16_letak_spojeno

najčitanije