Sporazum Vlade, SMŽ i bolnice u Popovači za adaptaciju i opremanje bolnice za dječju i adolescentsku psihijatriju

Beros

Vlada, Sisačko-moslavačka županija i Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača sklopit će sporazum o financiranju adaptacije i opremanja stacionarnih objekata popovačke bolnice radi obavljanja djelatnosti dječje i adolescentne psihijatrije na lokaciji Ravnik.

 

„Adaptacijom i opremanjem objekata bolnice osigurat će se uvjeti za organizaciju i djelatnost dječje i adolescentne psihijatrije stacionarnog tipa te na taj način dati podrška Sisačko-moslavačkoj županiji za unapređenje kvalitete zdravstvene zaštite djece i adolescenata sa poremećajima mentalnog zdravlja. Financijska sredstva osigurana su državnim proračunom za 2023. i projekcijama za 2024. i 2025.  godinu“, rekao je na 224. sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Na posljednjoj sjednici Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved govoreći o revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije, izdvojio je obnovu zdravstvenih ustanova kod kojih je ugovoren 21 projekt u vrijednosti 54 milijuna i 300 tisuća eura. Istaknuo je kako je završena obnova 6 objekata zdravstvenih ustanova, a gradi se nova zgrada Doma zdravlja u Petrinji.

 

„S ciljem  pružanja kvalitetnije zdravstvene usluge i podizanja razine zdravstvene skrbi u Sisačko-moslavačkoj županiji dostavljena je najmodernija oprema za zdravstvene ustanove u vrijednosti 7 milijuna i 780 tisuća eura koja je financirana sredstvima Fonda solidarnosti, a dio opreme je već u uporabi“, rekao je.

 

Najavio je otvaranje veteranskog centra u Petrinji idućeg tjedna.

 

„Bit će treći po redu u sklopu projekta uspostave mreže veteranskih centara u Republici Hrvatskoj koji je sufinanciran sredstvima EU fondova sa 85 posto“, istaknuo je.

 

Dodao je da je vrijednost novosagrađenog centra 13 milijuna eura.

 

 

foto: screenshot / Youtube kanal Vlada RH

najčitanije