Raspored cijepljenja protiv Covida 19 za ovaj tjedan

imp

cijepljenje

Posljednji podaci Stožera civilne Sisačko – moslavačke županije pokazuju da u posljednja 24 sata na našem području nema novih slučajeva zaraze Covidom 19.

 

Trenutno su aktivna 73 slučaja zaraze, a od početka epidemije pa do danas na području Sisačko –moslavačke županije evidentirano je ukupno 34.339 slučajeva zaraze. Borbu s koronavirusom izgubilo je 376 osoba.

 

Preporuka liječnika i dalje je cijepljenje. Do sada je u Hrvatskoj jednom dozom cijepljeno 70,7 % , a s obje doze 68,6 % stanovništva.
Najveću procijepljenost prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ima Grad Zagreb – obje doze je primilo 81,3 % stanovništva, a najmanju Šibensko – kninska županija – obje doze primilo 57,2 % stanovništva.

 

Na području Sisačko – moslavačke županije prvom dozom je cijepljeno 65,9 %, a s obje doze 63,8 % stanovništva.

 

Zavod za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije nastavlja s cijepljenjem bez naručivanja protiv Covida 19.
Svakog radnog dana do 22.travnja cijepi se u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u Sisku, na adresi Gajeva 1 od 8 do 18 sati.
Dostupne su sve vrste cjepiva – Pfizer, Moderna i Janssen i novo proteinsko cjepivo Nuvaxovid. Novim cjepivom mogu se cijepiti samo osobe starije od 18 godina.
Osim u Sisku svi zainteresirani mogu se cijepiti sutra, u srijedu 20.travnja, od 12 do 13.30 sati u Kutini u tamošnjem Domu zdravlja.

 

 

najčitanije