Obilježen 1. Nacionalni dan palijativne skrbi

imp

Cuva

Povodom obilježavanja 1. Nacionalnog dana palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj u suradnji Sisačko–moslavačke županije i Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača održan je okrugli stol na temu „Palijativna skrb u Sisačko-moslavačkoj županiji – povezivanje i suradnja u novoj mreži palijativnih kreveta“.

 

 

 Cuva

Prvi put ove godine 11. svibnja obilježava se kao Nacionalni dan palijativne skrbi s ciljem da se ukaže na važnost uspostave sustava palijativne skrbi te poboljšanja kvalitete života bolesnika kojima je takva skrb potrebna.

 

 Cuva

Na okruglom stolu sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić, ravnateljica bolnice prim. Marina Kovač, dr. med., članovi multidisciplinarnog palijativnog tima NPB Popovača, kao i predstavnici Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak, Doma zdravlja SMŽ, Doma za odrasle osobe Petrinja, Doma za starije osobe Sisak, Zaklade Sandra Stojić Kutina, Udruge UHBLPTSP SMŽ i Ustanove za zdravstvenu njegu i fizikalnu terapiju u kući Zrinus.

 

 Cuva

 

Zaključci okruglog sola ukazuju na potrebu daljnje i kontinuirane suradnje na unaprjeđenju sustava palijativne skrbi u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Foto – SMŽ

najčitanije