U rad puštena rekonstruirana jedinica intenzivnog liječenja u sisačkoj bolnici

373448753 1520560085416067 1277807914699423945 N

U zgradi kirurgije u sisačkoj bolnici ponovno je puštena u rad potpuno rekonstruirana jedinica intenzivnog liječenja u čije je opremanje najsuvremenijom medicinskom opremom Sisačko – moslavačka županija uložila oko 800 tisuća €.

 

„Dobili smo novu i suvremenu opremu. Naša stara oprema je postavljena prije više od 20 godina, djelomično je bila oštećena u potresu, tako da danas u ovoj jedinici intenzivnog liječenja imamo nove krevete, perfuzore, nove monitore, respiratore – sve ono što je potrebno za liječenje najtežih bolesnika“, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović dodajući kako nova ulaganja u bolnicu, osobito kada je u pitanju medicinska oprema, ne znače samo podizanje kvalitete zdravstvenih usluga za pacijente nego i značajno olakšavaju rad medicinskom osoblju.

 

Dr. Martina Radmanović, voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja napominje da je riječ o odjelu u kojem se liječe najteži, životno ugroženi bolesnici s područja cijele županije, ali i šire:

 

„Ova intenzivna, koliko nam god sada glamurozno i lijepo izgleda, služi za najteže bolesnike, za one čiji je život ugrožen. Ono što im mi sada tu možemo pružiti su zaista vrhunski uvjeti, vrhunski tim liječnika i medicinskih sestara i tehničara koji sada imaju opremu na kojoj mogu pokazati svo svoje znanje i vještine“.

 

Nova moderna oprema i bolji uvjeti rada u ovom odjelu svakako doprinose i uspješnijem liječenju, a u ovom slučaju – i spašavanju ljudskih života. Osim nabavke i uređenja jedinice intenzivnog liječenja, radi se i na ostalim bolničkim objektima.

 

„U samoj sisačkoj bolnici trenutno se obnavlja zgrada Nove interne gdje je završena konstruktivna obnova i u tijeku su obrtnički radovi, zgrada Stare interne, pedijatrije i bolničke kuhinje. Obnavlja se i bolnička ljekarna, psihijatrija, patologija i citologija. Županija u gradu Sisku isto tako obnavlja zgrade Jodnog lječilišta i Doma zdravlja SMŽ,  a u Petrinji zgrade Nove i Satre bolnice, a proširit će se i fizikalna medicina i rehabilitacija“, rekao je župan Ivan Celjak te dodao kako je u tijeku i obnova DZ SMŽ u Petrinji i Glini kao i ambulante u Dvoru, Sunji, Sisak Capragu i Kratečkom. Potpuno su obnovljene i puštene u rad ambulante u Jabukovcu i Galdovu kao i zgrada Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije