Oštećenja osobnih automobila - pomozimo sugrađanima

sisakportal-hr

261020211635291693.jpeg

„Dana 30.05.2014., između 9:00 h i 10:00 h dok sam obavljao kupovinu u trgovačkom centru Kaufland – Sisak, Zagrebačka 49A, na parkiralištu ispred glavnog ulaza u navedeni centar, nepoznati počinitelj oštetio je moj automobil (vidi fotografije u prilogu).

Automobil je bio propisno parkiran na, za tu namjenu, označenom sedmom parkirnom mjestu, u drugom parkirnom redu, ispred bistroa GRILL-Max, odnosno ispred glavnog ulaza u TC Kaufland – Sisak. Radi se o osobnom automobilu, marke Fiat Punto, god. proizvodnje: 2005., boja: metalik crvena, registarske oznake: SK-901-DN.

Materijalna šteta na automobilu je velika: cijelom duljinom izgrebane su lijeva i desna strana vozila, te vrata prtljažnika i poklopac motora vozila.
Oštećenja su toliko duboka, da je, osim boje, također značajno oštećen (ulubljen) lim karoserije.
Visina, mjereno od tla, na kojoj se opisana oštećenja nalaze, te ostali navedeni detalji, upućuju na zaključak da je ovo nedjelo počinila fizički snažna osoba visine cca 190 cm.
Napominjem da je počinitelj tijekom svog vandalskog čina napravio cijeli krug oko automobila, zastavši ispred poklopca motora na kojem je povukao jednu dugačku horizontalnu i dvije kraće okomite crte – dakle, netko ga je zasigurno vidio.

Ovo se može dogoditi bilo kome od nas, stoga apeliram na svijest i savjest svih mojih cijenjenih sugrađana koji su primjetili bilo kakvo sumnjivo, vandalsko ponašanje dana 30.05.2014., između 9:00 h i 10:00 h, na parkiralištu ispred glavnog ulaza u TC Kaufland – Sisak, koje je rezultiralo uništavanjem moje skromne osobne imovine, da mi se jave na broj mob: 098/776377 ili e-mailom na: josip.sp@net.hr
Valjane informacije biti će novčano honorirane.

P.S.
Također apeliram na upravu tvrtke KAUFLAND HRVATSKA k.d., za koju vjerujem da žele svojim kupcima osigurati mirno, ugodno te nadasve sigurno iskustvo kupovine u svojim prodajnim centrima, da u što kraćem vremenskom roku postave jednu ili više kvalitetnih nadzornih kamera koje će pokriti cijelu parkirališnu površinu ispred TC-a Kaufland – Sisak, te na taj način obeshrabriti djelovanje neodgovornih pojedinaca koji smisao svoga postojanja pronalaze isključivo u devastiranju tuđe, teškom mukom, stečene imovine.“

Cijeli slučaj prijavljen je policiji (Policijska postaja Sisak, Kralja Tomislava 17) dana 30.05.2014., istog dana sačinjen je i zapisnik, broj predmeta je: 63/76
Na identičan način, na različitim lokacijama u Sisku, također su oštećeni osobni automobili dvije moje susjede:
Štefica Matezović, Staro Pračno 35, tel: 720-132 i Mirjana Jurković-Kosina, Staro Pračno 31, tel: 720-133 (oba slučaja također prijavljena policiji).
Automobil gđe Matezović oštećen je dana 15.04.2014., nedugo zatim oštećen je automobil gđe Jurković-Kosina, te dana 30.05.2014. oštećen je moj automobil – dakle, tri identična oštećenja u kratkom vremenskom periodu od 45 dana ukazuju na jednu osobu, tzv. serijskog počinitelja, koji je napravio sveukupnu materijalnu štetu od cca 20.000,00 kn, te svojim postupanjem unio ogromnu dozu nesigurnosti i tjeskobe u živote tri sasvim obične obitelji.
Napominjem da ovakva oštećenja nisu nastala slučajno, već su pomno planirana: počinitelj je dulje vrijeme pratio kretanje svojih žrtava, da bi odabrao pravo mjesto i vrijeme za izvršenje svoga nauma – to je spoznaja koja sve troje, uključujući i članove naših obitelji, dodatno uznemiruje.
Obzirom na sve navedeno, molim vas da nam pomognete stati na kraj vandalskom ponašanju, za cijelu zajednicu potencijalno opasnog, pojedinca.

Unaprijed zahvaljujem.

S poštovanjem,

Josip Hrastović

[justified_image_grid row_height=135 ng_gallery=33]