Siščanka Marita Čatić dobitnica prve Rektorove nagrade Sveučilišta VERN’

imp

Marita čatić 2.dani Vern A 22n

Dvadesetjednogodišnja studentica preddiplomskog stručnog studija odnosa s javnošću i studija medija, Siščanka Marita Čatić, nagrađena je posebnim priznanjem akademske zajednice povodom prvog Dana Sveučilišta VERN’.

Marita Čatić, Siščanka, primila je prvu Rektorovu nagradu za akademski uspjeh, izvannastavne aktivnosti i profesionalna dostignuća povodom obilježavanja prvog Dana Sveučilišta VERN’ u svečanom ambijentu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

 

Nagradu joj je uručio rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

 

„Zahvalnost – biti laureata prve Rektorove nagrade Sveučilišta VERN.
Zahvalna sam rektoru i akademiji što su prepoznali istinsku predanost ovome što radim i za što se obrazujem.
Zahvalna sam svojim roditeljima što su jedini bili ti koji su od prvog dana stajali iza mene. Baš uvijek, i onda kad drugi nisu i kad sam svima bila previše. Uvijek bili u onom zadnjem vagonu.
I na koncu, zahvalna sam ovoj djevojčici u sebi koja nikad nije prestala vjerovati u sebe i hvatati svoje snove, vjerovati u čuda i voljeti – jer je rijetko!“, napisala je Marita Čatić na svom Facebook profil nakon dodjele priznanja.

Marita Čatić je studentica završne godine redovnog preddiplomskog stručnog studija odnosa s javnošću i studija medija Sveučilišta VERN’ s dosadašnjim prosjekom 5,00 iz svih kolegija od kojih su svi položeni u predroku. Nakon položene državne mature s odličnom ocjenom, s dugogodišnjom jasnom odlukom o izboru fakulteta, upisala je studij, a samo nekoliko mjeseci ranije sisačka ju je javnost upoznala kao autoricu knjige Crvene štrample.

 

U sklopu akademskog obrazovanja svoje je istaknuto mjesto na Sveučilištu potvrdila i glavnim uredništvom priručnika za brucoše – Brucošnikom. Na prvoj godini fakulteta osvojila je treću nagradu „Stihovnica Siska“ za najbolju pjesmu mladog autora do 21. godine, a još od 2016. nositeljica je priznanja za najboljeg mladog novinara Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

 

Foto – Sveučilište VERN’ 

Facebook Marita Čatić 

najčitanije