Puklavec i Kodrić srebrni na SP u Španjolskoj

Hrvači HK Petrinja Karlo Kodrić i Pavel Puklavec ovoga su tjedna branili hrvatske boje u Španjolskoj u Ponteverdi na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore. Nakon izvrsne tri borbe i Puklavec i  Kodrić izborili su svoje mjesto u finalnim borbama i u svojim kategorijama postali svjetski viceprvaci!

 

Puklavec je u kategoriji do 72 kilograma pobijedio predstavnika Grčke, Georgiosa Theodorosa Sotiriadisa, a nakon toga u predstavnika Japana, Daiga Kobayashija da bi u polufinalnoj borbi bio bolji od Vikas Vikasa iz Indije.  U finalnoj borbi od Puklavca je bio bolji Gurban Gurbanov iz Azerbajdžana.

 

Kodrić se natjecao u kategoriji do 82 kg  te je na svom putu prema svjetskom zlatu pobijedio predstavnika Turske, Ali Halil Hunca, zatim Tesshin Higuchija iz Japana da bi ulaz u finale osigurao pobjedom protiv predstavnika Gruzije Beka Gurulija. U borbi za zlato, bolji je bio predstavnik Norveške Exauce Mukubu.

 

Velik je ovo uspjeh za hrvatsko i petrinjsko hrvanje, koje ima dugu tradiciju. Prije tri godine, 2019. Karlo Kodrić i Pavel Puklavec su u Pontevedri na juniorskom Europskom prvenstvu, obojica došli do postolja. Tada su osvojili bronce.

 

„Velike čestitke idu HK “Petrinja”, treneru Vinku Kadečki i svima u klubu, reprezentativnim trenerima Iharu Pietrenku i Antonu Đoku i  sparinzima koji su pomagali u pripremi za ovo prvenstvo i tokom cijele godine“, napominju u Hrvatskoj hrvačkom savezu.

 

foto: Hrvatski hrvački savez

najčitanije