Popijte kavu s kromosomom viška i pomozite im u izgradnji Sobe čuda

imp

Kava S Kromosomom

Svakog 21. ožujka u godini obilježava se Svjetski dan Downovog sindroma, dan kojeg Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije obilježava gostovanjem u nekom od gradova županije.

 

Nakon Petrinje, Siska i Novske kavu s kromosomom viška i najljepšim osmijehom na svijetu možete ponovno u utorak, 21.ožujka, od 17 do 20 sati popiti u Disco clubu Grill. Sav prihod od prodaje ići će članovima Udruge za izgradnju Sobe čuda.

 

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom Down.

 

„Dragi FB prijatelji. Sutra je Svjetski dan syndroma down. Naša Udruga već nekoliko godina organizira druženje na kojem naši ‘downići’ postaju konobari na nekoliko sati s ciljem da pokažu svoje mogućnosti, a ne ograničenja. Ovakav događaj bit će ove godine sutra u Sisku, u Disco clubu Grill od 17 do 20 sati. Ako ste u mogućnosti dođite i podržite, a koji euro za kavicu koju će vam poslužiti ići će za novu Sobu čuda koju uskoro počinjemo graditi u Sisku. Podržite njih! Podržite nas!“, kažu iz Udruge pozivajući na kavu s kromosomom viška.

 

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

 

najčitanije