Zorkići Osekovo iz Popovače državni prvaci u graničaru

imp

251020211635198213.jpeg

Split je od 12. do 18. srpnja domaćin Državne završnice Dana sporta u graničaru. Najbolji amaterski sportaši koji su se kvalificirali na turnirima koji su ove godine održani u čak 23 grada diljem Hrvatske. Mladi amaterski sportaši družili su se i natjecali s vršnjacima u potpunosti besplatno.
Prva natjecanja održana su za godište 2012. i mlađe, nakon kojih su na sportske terene izašli mali sportaši u godištu 2010. i mlađi.
Graničar jako popularna sportska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih jer omogućuje da se natječu sva djeca, bez obzira na sportsko predznanje. Uz to, razvija osjećaj za inkluziju i timski duh, jer se dječaci i djevojčice natječu u mješovitim timovima.

graničar 5 graničar 4 graničar 3
Nakon cjelodnevnog razigravanja, napeti turnir završio je svečanom dodjelom medalja. Bronca putuje u Prelog s ekipom Pajdaši, dok se u finalu koje se igralo u kasno večernjem terminu dogodila specifična situacija. U finalnoj utakmici kod rezultata 6:6 u trećem setu nestalo je struje u dvorani i zbog tehničkih problema utakmica se nije mogla nastaviti. Ekipe Zorkići Osekovo iz Popovače i OŠ Mokošica iz Dubrovnika su tako dobile zlatne medalje i ostvarile pravo sudjelovanja na Međunarodnom finalu.

graničar 2 graničar 1
Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, ove godine obilježava 25. obljetnicu postojanja, a na njoj redovito sudjeluju i mladi amaterski sportaši iz naše županije. iska.
Do kraja srpnja održat će se još natjecanja u stolnom tenisu, šahu, odbojci, malom nogometu, rukometu i uličnoj košarci.

najčitanije