Završeno EP u Poreču uz sjajne rezultate hrvatskih pikadista

nn

261020211635268207.jpeg

Posljednjeg dana Europskog prvenstva koje se prošlog tjedna održalo u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču Hrvatska je osvojila još jednu medalju, devetu ukupno, i tako na fantastičan način zaključila nastup na europskoj smotri na kojoj je u tjedan dana nastupilo oko 2.700 pikadista iz 20 europskih zemalja. Boris Krčmar je osvojio naslov viceprvaka Europe u pojedinačnoj konkurenciji u elitnoj disciplini 501 DO i tako potvrdio status najuspješnijeg igrača na ovom natjecanju. Sa četiri osvojene medalje nitko mu nije bio niti blizu.
U konkurenciji čak 425 igrača u finalu pak, bolji od Krčmara bio je Max Hopp, 19-godišnja njemačka pikado senzacija.
Krčmar je najvrednije zlato uzeo kao član naše muške reprezentacije, a još dva naslova europskog prvaka je osvojio u disciplini Cricket te u parovima s Alanom Ljubićem. Tako je 36-godišnji Zagrepčanin potvrdio zvjezdani status koji ima u svijetu elektroničkog pikada. Od ostalih naših igrača najuspješniji su bili Ivica Cavrić iz Velike Gorice koji je bio peti, dok su na diobi devetog mjesta završili njegov suigrač iz reprezentacije, Sisčanin Ivica Vuletić, te najugodnije iznenađenje, mladi Romeo Grbavac iz Makarske koji je tako tituli europskog prvaka osvojenoj s ekipom Split Londra dodao još jedan vrijedan rezultat.
U konkurenciji dama naslovom europske prvakinje okitila se Mađarica Klaudia Horvath, dok su od naših djevojaka najuspješnije bile Vlatka Lešić i Martina Maglica na diobi devetog mjesta.
Tako je zaključeno EP na kojemu je Hrvatska bila najuspješnija nacija jer je među devet osvojenih medalja čak šest zlatnih. Daleko su najvredniji naslovi europskih prvaka muške i ženske reprezentacije na Kupu nacija, a posebno isticanje zaslužuje i klupsko prvenstvo Europe na kojemu su dvije splitske ekipe, Split Londra i Dioklecijan, igrale u finalu.
Najljepša priča bilo je osvajanje zlata ženske reprezentacije koja je u Poreč došla u pomlađenom sastavu te s dvije 20-godišnjakinje u sastavu iznenadila sve i pobijedila Njemice, Čehinje i Ruskinje koje su apsolutno dominirale ženskom pikado scenom u posljednjih desetak godina. Uz već spomenutu Lešić i Maglicu ovaj fantastični uspjeh ostvarile su Ivana Tadić, Marina Maglica, Josipa Krželj i Olja Pavlović. Tako se naša ženska reprezentacija vratila na pobjedničko postolje nakon 2004. godine.

najčitanije