Vatrene lipe brončane, a Tom Kotenko zlatni atletičar

imp

Dsc 9662

Više od 2.000 djece sudjelovat će na Državnoj završnici Sportskih igara mladih u Rijeci

 

Ekipa Vatrene lipe iz Siska uz glasnu podršku navijača na Državnoj završnici Sportskih igara mladih, održanoj protekločg vikenda, osvojila je brončanu medalju.
Izvrsna igra i spretni potezi pratili su Vatrene lipe od početka natjecanja, ali u borbi za treće mjesto svladali su graničarsku ekipu iz Zagreba 2:0 u setovima. Na čelu s voditeljicom Marijanom Lamza ekipa u sastavu Tom Kotenko, Jelena Šterić, Maja Mioč, Šimun Perković, Judita Vekić, Vanja Bartolić, Jan Arthofer, Lucas Legin, Tin Požgajec brončana se vratila u Sisak.

 

Tom Kotenko popeo se na pobjedničko postolje kao najbrži dječak na utrci na 60 metara: „Lijepo se bilo natjecati i jako sam uzbuđen što sam pobijedio. Želim čestitati svima koji su sudjelovali u Sportskim igrama mladih.“ Nakon Rijeke Tom putuje u Split na Međunarodnu završnicu gdje će se utrkivati s najbržima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

 

Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. Natjecanja u Rijeci bit će podijeljena u tri smjene, a djeca će imati priliku družiti se, kupati i upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske.
Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru koji se igra u sklopu Telemach Dana sporta, a ove godine ukupno se održalo 29 sportsko-edukativnih evenata.

 

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine održava u Rijeci, od 20. do 31. srpnja više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske borit će se za titulu državnih prvaka u 10 sportskih disciplina 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

 

Uz atletiku i graničar u sklopu Dana sporta u prvoj smjeni natjecanja su održana u stolnom tenisu i odbojci na pijesku. Tijekom druge smjene očekuje nas uzbudljiv turnir u odbojci, u košarci 3×3, te Dan sporta za 2015. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice turnira u malom nogometu, cup u šahu, Cup u tenisu i napete utakmice turnira u rukometu.

 

 

Na natjecanjima koja se nastavljaju do kraja srpnja u Rijeci sudjeluju i ekipe iz Sisačko-moslavačke županije koje će se natjecati u drugim kategorijama:

– Ribari iz Siska, Daj pet iz Gline, Petrusi iz Petrinje, ŠĆ iz Kostajnice natjecat će se u graničaru

– Nikol Čačić, Lovren Vrdar, Nora Pavličević, Fran Božiček, Izabel Segedi, Josip Bartulić, Jana Đureković, David Gregurić, Julija Nekić, Petra Markotić, Petar Malekinušić, Elena Kaurić, Ivan Pentek, Tesa Kulaš, Antonio Jurković, Filip i Luka Garić, Ivana truklja trčat će na 60 metara

– Veronika i Danijela Markešić, Krešimir Pišonić i Erik Cervić sudjeluju na cup-u u šahu

– Odbojku na pijesku u Rijeci su igrale ekipe Vikotrovčakne te ekipa Adi i Noa

– Stolni tenis s najboljima iz Hrvatske zaigrao je Gabrijel Kitonic

– Ženska ekipa ŽRK Novska najtejecat će se na turniru u rukometu

 

 

Informacija o terminima natjecanja dostupne su na internetskoj stranici igremladih.hr, a na Facebook stranici utakmica Državne završnice prenose se uživo.

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz 4 zemlje u kojima se Igre održavaju Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijatelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

 

U 28. sezoni Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Foto: Sportske igre mladih

najčitanije