Vaterpolisti Siscie u novu sezonu startali pobjedom

imp

Vaterpolo Siscia Osijek

Utakmicama 1. kola počela je nova sezona nadmetanja čak 12 klubova u 1. B ligi ili četiri više u odnosu na prošlu sezonu.
Prvo kolo 1.B vaterpolo lige vaterpolistima Siscie je na domaćem terenu donijelo pobjedu i dva boda. Rezultatom 15:12 bili su bolji od ekipe Osijeka.

 

„Razmjerno uvjerljivo i bez većih stresova, ali se nemamo baš razloga ni umisliti. Osijek je doveo zericu krupnije momke i bolje se snalazio u mirnijim periodima utakmice, a vidi se i da imaju par uvježbanih napada koji su im prolazili kad bi se uspjeli postaviti.
Mi smo se 15 puta vježbali braniti s igračem manje i pomogla nam je briljantna golmanska večer Ivana Vukmanovića, a s igračem više ostvarili smo 0 (nula) pogodaka (sigurno zato što nam je bilo žao Osijeka).
Utakmica fer i korektna usprkos malčice hektičnom suđenju, ali na obje strane, tako da nije utjecalo na ishod susreta. Moglo se još ponešto odigrati na 2 metra i možda iskoristiti torpedivnost naših mlađih igrača za pokoju kontru više, ali sve u svemu, za početak nije loše. Kakvi smo u gostima vidjet ćemo već idući vikend u Rijeci protiv VK Crikvenice.“, napisali su na svojoj FB stranici iz VK Siscia.

Podsjetimo u prošloj sezoni natjecalo se 8, sada se natječe 12 klubova: Bellevue iz Dubrovnika, Opatija, Galeb MR iz Makarske, Crikvenica, Gusar iz Mlina, POŠK 1937 iz Splita, Delfin iz Rovinja, Zagreb, Osijek, Siscia iz Siska, Pula i Jadran iz Kostrene.
U odnosu na prošlu sezonu, novi klubovi u ovom natjecanju su – Crikvenica, Opatija, Galeb MR i POŠK 1937. Prošlogodišnji pobjednik 1.B lige je momčad dubrovačkog Bellevuea ispred Siscije i Osijeka koji su zauzeli drugo odnosno treće mjesto.

 

Raspored utakmica VK Siscia:

Crikvenica: Siscia, 5. ožujka

Siscia: Delfin, 19. ožujka

Gusar Mlini: Siscia, 26. ožujka

Siscia: Bellevue, 2. travnja

Galeb MR: Siscia, 9. travnja

Siscia: POŠK 1937, 23. travnja

Zagreb: Siscia, 30. travnja

Siscia: Opatija, 7. svibnja

Siscia: Jadran Kos, 14. svibnja

Pula: Siscia, 21. svibnja

najčitanije