Uspješan vikend za sisačke streljače

imp

Marko Dragosavac, Franka Šaban

Sisački streljački klub „HVIDR-a Sisak“ iza sebe ima naporan ali uspješan vikend.

U subotu 13. svibnja, na strelištu Vrapčanski potok natjecatelji SKOI “CENTAR” gađali su posljednje kolo lige osoba s invaliditetom. Nastupili su Drago Števinović i Tihomir Ilijević obojica u gađanju zračnim pištoljem. Števinović je u kolu zauzeo treće mjesto sa 483 kruga u kolu, dok je u ukupnom plasmanu završio na 5. mjestu. Ilijević je sa 520 krugova bio drugi u kolu, ukupno se plasirao na treće mjesto.

Dan kasnije, u nedjelju 14. svibnja, u Dubravi je održano pripremno natjecanje pred PH za kadete i kadetkinje koje će se održati iduće subote na istom mjestu. Najmlađi natjecatelji streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” borili su se za mjesto u ekipi, ali i uvježbavali dogovoreno s trenerom. Nastupili su Marko Dragosavac, Franka Šaban, Tara Branković, Barbara Brnad i Zara Branković koja je prvi puta nastupila na nekom natjecanju.

Od pet natjecatelja, čak tri su nakon osnovnog meča završila u finalu. U ženskoj kategoriji u finale su ušle Franka Šaban sa 182 kruga na 4. mjestu, a toliko je imala i Tara Branković na 5. mjestu (prvih 8 ulazi u finale). Nakon odrađenih 10 hitaca Franka se probila do srebra s odlična 93 kruga, dok je Tara zadržala svoju poziciju s pristojnih 90 finalnih krugova.

U muškoj kategoriji u finale je s 2. mjesta ušao Marko Dragosavac. U osnovnom meču je pogodio 182 kruga. Iako u finalu nije briljirao, uspio je doći do raspucavanja za zlato. Čak trojica su imali isti rezultat. U drami četiri dodatna hica Marko je imao najmanje sreće i usvojio je broncu.
Barbara Brnad je sa 178 krugova zauzela 9. mjesto, dok je debitantica Zara Branković osobnim rekordom zauzela 11. mjesto s istim brojem krugova kao i Barbara.

 

Čestitke svima!

najčitanije