Uspješan vikend streljačkog kluba HVIDR-a Sisak

imp

Proteklog vikenda, 14. i 15.studenoga. održano je drugo kolo 1. i 2. streljačke lige.
Prva Walther Hrvatska liga održana je u Osijeku, a sisački klub koji je i ovo kolo ostao bez standardne natjecateljice zbog izolacije upotpunio je redove odličnom Zojom Šaban. Uz nju su nastupile Mirta Ilijević i Tea Ilijević. Djevojke su ponovo gađale odlično te su ekipno osvojile 6. mjesto i novih 5 bodova koji će osigurati mirnu završnicu lige, pogotovo povratkom Nike Vugić.
Za šesto mjesto djevojke su pogodile 1754,7 krugova, a pojedinačno je najuspješnija bila Mirta sa 593,1 krug. Povratak forme pokazala je Tea sa 592,8 krugova, dok je trinaestgodišnja Zoja u svom trećem nastupu (drugom u 1. ligi) pogodila odličnih 568,8 krugova.

Mirta, Tea, Zoja
„I dalje je nevjerojatno kako ta djevojka barata puškom. Možda je mala nesreća bila to što je Zoju žrijeb izvukao da gađa pored Snježane Pejčić što je neiskusnoj Siščanki bio dodatni teret.“, rekao je trener Tihomir Ilijević.
Dodajmo da je sisačka ekipa uživo vidjela postavljenje novog državnog rekorda koji je pogodio Petar Gorša. Novi državni rekord sada iznosi 633,7 i za 0,2 je jači od aktualnog svjetskog rekorda.

Petar Gorša i novi državni rekord
„U nedjelju se nastavljaju Covid problemi. Osim što nismo mogli gađati u Zagrebu jer nam nisu dozvolili, zbog izostanka jednog natjecatelja, nismo imali ekipu u kolu 2. lige, te su pojedinačno gađali Ivana Medved pištoljem, Tomislav Perak i Nika Solomun puškom. Kolo lige smo uspjeli prijaviti u Karlovcu gdje se gađalo na papirnate mete, što već dvije godine nije standard lige. Svejedno, Ivana je ostvarila novi osobni rekord koji sada iznosi 553 kruga (dosad 549). Tomislav Perak je pogodio 581,5 krugova , dok je mlada Nika Solomun u svom drugom nastupu pogodila skromnih 528,4 kruga.“, izvijestio nas je trener Ilijević, zaključujući da je iza članova streljačkog kluba HVIDR-a Sisak jedan dobar vikend.

najčitanije