Uspješan nastup sisačkih gimnastičara na Kupu Hrvatske

imp

261020211635274504.jpeg

Prošlu subotu, 07.studenog u Kastavu, blizu Rijeke, održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u gimnastici za mlađe kategorije (mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori).
Za sisački ŠGK “SOKOL” natjecao se Borna Matić i to prvi puta kao mlađi junior.
Borna se natjecao na 3 sprave:
– karikama – gdje je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju
– preskoku – gdje je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju
– i na ručama – gdje je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju
Borna je odvježbao jako dobro i sigurno i zaslužio vrlo dobri ocjene kako sudaca tako i trenera. Glavni sudac i predsjednik Tehničkog odbora HGS-a, Mario Vukoja je izrazio svoje zadovoljstvo izvedbama sisačkog gimnastičara, što može značiti samo jedno da će sisačka gimnastika očito imati još jednog gimnastičara, kandidata za kadetsku reprezentaciju.
Isti dan, u subotu, održana je i Završnica Kupa Hrvatske u “B” programu. Snior Filip Šuprina odlično je odvježbao svojih 6 vježbi i zauzeo 1. mjesto i osvojio zlatnu medalju. Izvrstan rezultat, pogotovo kada se zna da prošle godine bio kad senior prvak u “C” programu, te ovo godinu po prvi puta u težem, “B” programu.
U nedjelju, 08.studenog održana je Završnica Kup Hrvatske u “C” programu. Kod kadeta se natjecalo 47 natjecatelja. Izvrsno 5. mjesto zauzeo je sisčanin Augustin Plavec. Uz ovako „jaku“ konkurenciju svako od prvih desetero-plasiranih mogao je biti prvak što daje značaj rezultatu koji je Augustin postigao. Sisački drugi natjecatelj kod kadeta, Mihael Jajčinović, po prvi puta se plasirao u Završnicu Kup Hrvatske i zauzeo je 42. mjesto.

najčitanije