Ukupni pobjednik 21. Turnira ulica u Budaševu je LAKTEC

imp

261020211635242982.jpeg

U subotu, 7.srpnja, u Budaševu je održan 21. Turnir ulica Budaševa i Novog Sela Palanječkog „ Marijan Šokčević Šokac „ u spomen na poginulog hrvatskog branitelja, bojnika Marijana Šokčevića, ali i na sve poginule i preminule branitelje i mještane.
Turnir je prije 21 godinu pokreno UHDDR T.O. Budaševo, a u njegovu organizaciju uključene su sve udruge koje djeluju u Budaševu, sukladno svojim djelatnostima, te Mjesni odbor Budaševo. Ipak, osobitim angažmanom u pripremi ističe se organizator turnira NK BSK Budaševo – organizator turnira.
Dan zajedništva, zabave, sportskih natjecanja i druženja mještana započeo je budnicom DVD – a Budaševo u 6 sati, a nastavljen je svečanošću otvorenja Turnira ulica koja je održana u 9 sati.
Ekipe gotovo svih budaševskih ulica natjecale su se u malom nogometu, potezanju užeta za muškarce i žene, belotu za muškarce i žene kao i u disciplini iznenađenja. Ove godine, bila je to alka u tačkama.

turnir ulica 4 turnir ulica 7 turnir ulica 10
Osobitu pažnju svih prisutnih izazvalo je natjecanje djece, Dječji turnir ulica, koji se ove godine održao po četvrti puta. Organizator ovog turnira je Udruga za brigu o djeci i mladima Radost iz Budaševa. Djeca mlađe školske dobi natjecala su se u skakanju u vreći, nošenju loptice u žlici, bušenju balona, vađenju jabuka iz vode zubima te trčanju štafete. U igri prenošenja vode sudjelovali su najmlađi mještani Budaševa, djeca predškolske dobi.
“Želja nam je svima da Turnir ulica potraje barem još 21 godinu, a i dulje. Stoga je prirodno i nužno da od najmlađe dobi u njega uključujemo djecu, oni su ti koji će, kada dođe vrijeme preuzeti na sebe sve buduće turnire i nastaviti naš rad. Učimo ih da budu aktivni članovi zajednice iz koje su iznikli i u kojoj žive “ – istaknula je predsjednica Udruge Radost Ljiljana Slunjski.
Sve je završilo proglešenjem pobjednika turnira kojima su uručene medalje, pehari kao i prijelazni pehar.
Rezultati sportskih nadmetanja:
Mali nogomet:
1. POTRKAĆ
2. TABLA
3. BOČKO SELO

Povlačenje užeta – žene:
1. LAKTEC
2. GOSPODSKA ULICA
3. BEREKOVA ULICA

Povlačenje užeta – muškarci:
1. LAKTEC
2. POTRKAČ
3. GOSPODSKA ULICA

Natjecanje djece:
1. POTRKAČ
2. LAKTEC
3. TABLA

Belot – žene:
1. MALO BUDAŠEVO
2. GOSPODSKA ULICA
3. BEREKOVA ULICA

Belot – muški:
1. LAKTEC
2. GOSPODSKA ULICA
3. MALO BUDAŠEVO

Alka u tačkama:
1. POTRKAČ
2. GOSPODSKA ULICA
3. VELIKO BUDAŠEVO

Ukupni pobjednik 21. Turnira ulica u Budaševu je LAKTEC ( Ulica Mace Medarić ).
Pobjednici Dječjeg turnira ulica je POTRKAČ ( Ulica Pavla i Mice Kostelac ).
Program je nastavljen zajedničkim gledanjem utakmice Hrvatska – Rusija tijekom kojeg su svi gledatelji zdušno bodrili našu nogometnu reprezentaciju sve do pobjede. Veselje je nastavljeno uz poznatu grupu Narodni dar do sitnih noćnih sati.

najčitanije