U Sisku obilježen 25. Svjetski dan sporta

nn

261020211635254603.jpeg

Danas se diljem svijeta obilježava 25. Svjetski dan sporta u kojem sportski djelatnici grada Siska sudjeluju već tradicionalno, i to u međunarodnoj konkurenciji, prepoznajući poruku ovog dana.

“Poruka ovog Svjetskog dana sporta je da sport postane svakodnevnica življenja svih građana bez obzira na dob i kategoriju, jer je postao sušta potreba, više to nije ni zabava ni luksuz nego jednostavno potreba svakog čovjeka da održi što veću kvalitetu življenja i da ostane pokretan”, rekao je Ivan Lovreković, potpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”. Uz prigodni program kojeg su izveli Karate klub “Sisak” i Gimnastički klub “Sokol”, na svečanosti otvaranja 25. Svjetskog dana sporta, podignuta je i Olimpijska zastava, a ta je čast ove godine pripala gimnastičaru Krešimiru Majdadžiću, najboljem sportašu grada Siska za prošlu, 2016. godinu.

Ono s čim se Sisak može posebno pohvaliti je da je, prema dosadašnjim pokazateljima, upravo naš grad uglavnom izlazio kao pobjednik i uključio više stanovnika u ovu manifestaciju nego drugi gradovi u ostalim zemljama.
“Prije svega, iznimno sam ponosan što grad Sisak već 25. godinu obilježava Svjetski dan sporta i želim zahvaliti svima koji su danas sudjelovali na ovoj promociji sporta i pozvati sve sugrađane da se aktivno i rekreativno bave sportom, jer smo jedan od rijetkih gradova koji može ponuditi veliku raznolikost sporta, i to zahvaljujući svim našim predanim trenerima u svim sportskim udrugama koje djeluju u Sisku”, rekao je zamjenik gradonačelnice, Marko Krička.

Obilježavanje Svjetskog dana sporta završit će tradicionalnom Uličnom utrkom zainteresiranih učenika osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Udruge kineziologa grada Siska i Školskog sportskog saveza grada Siska.

Mjesto okupljanja je kod sata u Rimskoj ulici oko 18,15 sati.

najčitanije