U Europskom gradu sporta trčat će se Sisački polumaraton

imp

261020211635235362.png

Prema nedavno objavljenim statističkim podacima čak 38 posto građana Siska bavi se nekom sportskom aktivnošću, pa ne čudi što upravo Sisak ove godine nosi titulu Europskog grada sporta. Odlična je to prilika da se u Sisku organizira prva polumaratonska utrka. Organizacije tog velikog događaja uhvatio se Atletski klub Sisak.
„Prvi Sisački polumaraton trčat će se u nedjelju, 26.svibnja, s početkom u 10 sati. Osim utrke na 21 km za građane će biti organizirana utrka u dužini od 5 km.“, najavljuje Josip Mrgan, predsjednik AK Sisak. Start i cilj Sisačkog polumaratona je pješačka zona, Korzo. „Cijelu stazu pratit će glazbeno scenski spektakl. Uključit ćemo sve KUD-ove i udruge koje u Sisku djeluju tako da ta staza ima motivacijski efekt i da bude gledljiva za građanstvo koje će se u tom trenutku tamo nalaziti. Uključit ćemo i brojne fotografe kao i dron koji će cijelo vrijeme snimati utrku.“, kaže Mrgan.

Sisak Half_staza
Prijave za Sisački polumaraton i utrku građana na 5 km primaju se u Atletskom klubu Sisak do kraja travnja. Startnina je 100 kuna i ona uključuje napominje Mrgan bogat startni paket. Tu su i novčane nagrade za prva tri mjesta (500, 300 i 200 kn), medalje i tombola za sve sudionike utrke.

medalje_var1 majcaM
Cilj je ovu utrku, ističe zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička, pretvoriti u tradicionalnu. „Siguran sam da će ovaj Sisački polumaraton biti odrađen na vrhunskoj razini i da ćemo biti vrhunski domaćini. Čestitam organizatorima na svemu učinjenom i vjerujem da će ova trka prerasti u tradicionalnu. To znači da će atletičari već početkom godine u kalendaru označiti Sisački polumaraton kao utrku na kojoj se obavezno sudjeluje.“, istaknuo je Krička.
Za sada je prijavljeno preko 200 natjecatelja (očekuje ih se preko 300) koji će najavljuju organizatori trčeći našim gradom vidjeti bezbrojne zanimljive povijesne znamenitosti.
„Ovaj polumaraton je isključivo ‘vlasništvo’ svih ljudi koji su sramežljivo trčali po lokalnim kvartovima, on simbolizira našu ljubav prema sportu, on je puno više od samog trčanja. Kao organizatori imamo moralnu obavezu prvenstveno svima koji će doći u Sisak pokazati poštovanje, a to ćemo učiniti na bezbrojne načine… Ne samo da ćete trčeći našim gradom vidjeti bezbrojne zanimljive povijesne znamenitosti, već ćemo kroz izuzetno bogat startni paket, vrhunsku klopu, krasne finišerske medalje i majice, dron koji će pratiti svaki pokret trkača te besplatno kupanje u zatvorenom Olimpijskom bazenu, nastojati učiniti apsolutno sve da se osjećate kao ljudi, bez obzira trčali half za 1:10 ili 2:50.“,rekao je Drago Miličić iz AK Sisak.
Sisački polumaraton će se održati 26. svibnja, a prijave a utrku polumaratona kao i onu za građane u dužini od 5 km primaju se u Atletskom klubu Sisak do kraja travnja.
Više detalja, kao i prijavnicu možete pronaći ovdje

najčitanije