Sivilo u igri crveno-bijelih

Teško vrijeme za Segestu

kh

Segesta Stadion 2021

Najstariji hrvatski nogometni klub boravi pri dnu ljestvice 3. HNL Središte

HNK Segesta, klub s bogatom tradicijom koji s pravom zauzima posebno mjesto u sportskom životu grada, proživljava teške dane. Gradski stadion u sisačkom kvartu Vrbina već nekoliko godina nisu posjetili jača klupska imena hrvatske nogometne scene. Segesta je trećeligaš, a i u tom rangu bitku vodi za ostanak. Ipak, najveći fanovi i dalje svoju ljubav prema crveno-bijelima dokazuju vjernim dolaskom na tribine, bez obzira na rezultatske uspone i padove.
Ima i onih koji se naslađuju neuspjesima, a takvima Segestina statistika iz prvih 13 kola ove sezone 3. HNL Središte je “sjekira u med”. Ostvarena je tek 1 pobjeda, u 3 utakmice ishod je bio neriješen, a u 9 slučajeva pretrpljen je gubitak bodova. Posebna je stavka omjer postignutih i primljenih golova 14 / 36 (-22). Kako aktualni trenutak vide akteri na terenu, pitali smo kapetana Segeste Filipa Skendera.

 

 

Niste momci koji ne znaju igrati nogomet, imate iskustvo i iz viših ligaških natjecanja, zašto ova kriza rezultata tako dugo traje i vidite li joj kraj?

 

Istina je da se trenutno nalazimo u određenoj rezultatskoj krizi, na početku sezone se cijela momčad na žalost našla u samoizolaciji. U listopadu imali smo osam utakmica, što je dosta težak i naporan tempo. Kako i sami kažete, nismo momci koji ne znaju igrati nogomet, ja u te dečke vjerujem i mislim da rezultati nisu realan odnos onoga što mi možemo i što smo prezentirali u utakmicama. Međutim moram napomenuti kako smo ekipa sastavljena samo od domaćih dečki, s jednim igračem na posudbi iz Varaždina. Izrazito smo mlada ekipa, zadnju utakmicu prosjek godina je bio 22.2. Imamo dvojicu igrača preko 30 godina ostatak ekipe je mlađi od 25. Vjerujem kako do kraja polusezone možemo popraviti dojam, a uz 2-3 kvalitetna i iskusna pojačanja na zimu sljedeću polusezonu odraditi puno bolje.

 

Infrastruktura postoji i ne može se reći da je loša. Iz uprave kluba tvrde kako nastoje osigurati sve potrebno. Ipak, svjedočimo igri punoj velikih oscilacija. Kakva je atmosfera u samoj ekipi ?

 

Kao što kažete infrastruktura kluba je stvarno na zavidnom nivou, puno naših drugoligaša nema uvjete kakve ima Segesta. Uprava kluba se trudi i nastoji osigurati sve potrebno tako da sa te strane nema zamjerki. Kao što sam već naveo, jedan od razloga oscilacija u igri je po meni definitivno neiskustvo. Mlada smo ekipa i znamo igrati nogomet, no fali nam još utakmica u nogama. Što se tiče atmosfere u ekipi, kada nema pobjeda nema ni euforije, no trudimo se ne potonuti i održati što bolju atmosferu. Među igračima nema nikakve zle krvi i mislim da bi nam par dobrih rezultata puno pomoglo s atmosferom. Međutim ono što kvari atmosferu, po meni, dolazi izvan kluba. Po mrežama se može naći dosta ružnih komentara na račun Segeste. Mislim da to nije dobro i da bi mladim dečkima u sastavu trebalo pružiti potporu. Ipak smo svi sugrađani i volimo isti klub.

 

Do konca jesenskog dijela sezone još su četiri utakmice, od kojih dvije domaćinske (u Sisak dolaze Mladost Petrinja i Ponikve, obje su Vam „susjedi“ pri dnu ljestvice) i dvije u gostima (kod Maksimira, koji je u sredini poretka, te kod Dugog Sela, koje se bori za titulu jesenskog prvaka). Kako prognozirate ishode preostalih utakmica u prvom dijelu sezone i što očekujete od proljetnog dijela ?

 

Svakako moramo iskoristiti što nam Mladost Petrinja i Ponikve dolaze u goste i uzet svih 6 bodova, u gostima kod Maksimira svako treba dati sve od sebe i vratiti se minimalno sa bodom. Dugo Selo je jedan od favorita prvenstva cilj će biti odigrat hrabru utakmicu pa neka bolji pobijedi. – zaključuje Filip Skender, kapetan seniorske momčadi HNK Segesta.

 

Susret Segeste i Mladosti Petrinja odigrava se u subotu, 6. studenoga 2021. godine na Gradskom stadionu u Sisku, s početkom u 14 sati.

najčitanije