Teški dani "Stare dame"

kh

261020211635241448.jpeg

Strpljen – spašen, kaže izreka koja je, čini se, u slučaju Segeste potrebnija nego ikad.

U trenucima objave ovog teksta, popularna sisačka “Stara dama” igra na nogometnom terenu u zagrebačkom Vrapču (i gubi s 1:0). Protivnik joj je istoimeni klub s kojim je u prošloj sezoni najstariji nogometni kolektiv u zemlji dijelio trećeligaški status. Ove nogometne sezone i Vrapče i Segesta su članovi 4. NL Središte Zagreb, a sisačkim crveno-bijelima niti u toj ligi na početku sezone ne cvjetaju ruže. Iz tri utakmice imaju samo tri boda, sva iz početne pobjede protiv petrinjske Mladosti. Protiv novaka u 4. ligi Tondacha iz Bedekovčine, a potom i ekipe Gaj Mače uslijedili su porazi. Odgovore i uzroke pokušali smo doznati od kapetana Segeste Ivana Lovrića (28).

Uz Vas u ekipi su, uz mlade snage proistekle iz Segestine škole nogometa, Mario Garba, Dejan Živčić, Antonio Hrnčević, imena koja nisu nepoznata u nogometnim krugovima. Kako to da ekipi, koja je prikupila dosta drugoligaških i pojedinici prvoligaških minuta, teško ide u 4. nogometnoj ligi ?

– Nije alibi, ali u pripreme nismo krenuli kompaktni i trener nije imao cijeli sastav na raspolaganju za uigravanje. Istina, u ovom rangu natjecanja ne bi smo u tome trebali tražiti opravdanja za loše partije, ali možda se dio razloga nalazi i u prilagodbi novom načinu igre. Smatram da više-manje imamo zadovoljavajuću individualnu kvalitetu i da bi smo u skladu s time trebali izvršavati trenerove zamisli.

Od ove sezone vodi vas Domagoj Kosić, bivši igrač Dinama i Zagreba, koji kao trener slovi kao izuzetno pedantan, sustavan, ambiciozan.

Da, stvarno je dobar trener. Ja sam kroz karijeru radio s mnogima ali do sada s ovakvim strategom nikada. Sviđa mi se njegova vizija nogometne igre. Još samo da je provedemo u djelo. Stoga molim i naše navijače za još malo strpljenja.

Kakva je atmosfera u svlačionici, naročito sada kada vam ne ide kako je to zamišljeno ?

Sve funkcionira u najboljem redu. Uprava zaista korektno i na vrhunskom nivou osigurava sve uvjete za trening i rad te podmiruje obveze prema nama igračima. Eto, sad kad je s te strane sve idealno, mi smo na žalost zakazali i ne pružamo igre kakve bi trebali. No, vjerujem da ćemo zajedno s trenerom pronaći način da postavimo sve na svoje mjesto, jer klub čije boje zastupamo to i zaslužuje. Nadam se da ćemo uskoro krenuti s boljim igrama i rezultatima. – rekao nam je kapetan sisačkih crveno-bijelih Ivan Lovrić.

najčitanije