Svjetski dan sporta već 21. put u Sisku

st

261020211635244410.jpeg

U srijedu, 30. svibnja, i Sisak se uključuje u obilježavanje 26. Svjetskog dana sporta i to kao jedini grad u Hrvatskoj u kategoriji od 20.000 do 100.000 stanovnika koji je dobio podršku koordinatora projekta, Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve”.
U organizaciji Grada Siska i Zajednice sportskih udruga grada Siska, program obilježavanja 26. Svjetskog dana sporta započinje u 9 sati svečanim otvaranjem ispred Gradskog bazena u Sisku na kojem će, uz prigodni zabavno-glazbeni program i pokazne treninge Karate kluba “Tigar”, Sportskog plesnog kluba „ Top step“ i Gimnastičkog kluba “Sokol” biti podignuta i Olimpijska zastava uz intonaciju Olimpijske himne. Program se nastavlja tijekom cijelog dana sportskim programima u realizaciji gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te sportskih udruga da bi se završio tradicionalnom Uličnom utrkom u organizaciji Udruge kineziologa grada Siska i Školskog sportskog saveza grada Siska.
Tijekom cijelog dana na sportskim terenima i borilištima u cijelom gradu, Program obilježavanja 26. Svjetskog dana sporta uključuje i: redovitu nastavu TZK i izvannastavne aktivnosti u osnovnim i srednjim školama, redovite treninge te pokazne i otvorene treninge za građanstvo u organizaciji sportskih klubova, prigodne sportske programe u dječjim vrtićima, sportske programe prilagođene osobama s posebnim potrebama iz Centra za rehabilitaciju te razna predavanja i revijalna natjecanja.
Sisak je u obilježavanje Svjetskog dana sporta uključen već 21. put, a ove godine Grad partner je San Pedro u Dominikanskoj Republici.

najčitanije