Streljačice HVIDR-e osigurale desetu sezonu u elitnoj ligi

st

261020211635246605.jpeg

ŠSK “HVIDR-a SISAK” odradio je dobar posao u Malinskoj na državnom prvenstvu standardnim zračnim oružjem.
Tamo su u subotu, 17. ožujka, održana posljednja kola “A” i “B” lige i državno prvenstvo, a sisački streljački klub nastupio je s muškom ekipom u “B” ligi, ženskom u “A” ligi i jednom natjecateljicom pojedinačno.
Ženska ekipa, zbog podmlađivanja, nije ponovila lanjski uspjeh, ali u skladu s mogućnostima kluba ostvarila je planirani rezultat. Nakon pet kola ženska ekipa, u sastavu Nataša Acs, Nikolina Knežić i Mirta Ilijević, plasirala se na 6. mjesto u državi, što je, kažu iz kluba, maksimalni doseg u ovom trenutku. U spomenutom, 5. kolu djevojke su bile 7. čemu je naviše pridonijela bolest Mirte Ilijević, koja je dan prije imala povišenu temperaturu, ali je ipak odradila svoj meč najbolje što je mogla. Najbolja je bila Nataša Acs pogodivši 595,7 krugova. Nikolina Knežević, koja je već neko vrijeme u rezultatskoj krizi, pogodila je 582,7 dok je Mirta pogodila 582,4 kruga. Ekipnih 1760,3 donijelo je 4 boda i djevojke su sa 24 boda i pogođenih 7019,7 krugova osigurale borbu u elitnoj ligi sljedeće sezone.
Pojedinačno je gađala kadetkinja Tea Ilijević, koja je, uz jednu veću pogrešku, pogodila 583,8 krugova.
Muška ekipa u sastavu Tihomir Ilijević, Tomislav Perak i Dragan Krnjajić prvu je sezonu u “B” ligi, a obzirom da klub osam godina nije imao ekipu na standard pušci, cilj je bio ulazak u konkurenciju prvih 10 ekipa. Dobra izvedba u posljednjem kolu donijela je na kraju 8. mjesto u “B” ligi, što u kljubu smatraju odličnim rezultatom. Pojedinačno je najbolji bio Ilijević sa 591,5 krugova, Perak je pogodio 576,8 krugova, dok je Krnjajić pogodio 574,2 kruga.

najčitanije