Streljači HVIDR-e proteklog vikenda na turnirima u Dubravi i Vukovaru

imp

Zoja Šaban, Tara Branković, Tea Ilijević

Na dva turnira sudjelovali su proteklog vikenda najmlađi članovi streljačkog kluba HVIDR-a Sisak.

 

U subotu 19.11. je sedmero kadeta i kadetkinja nastupilo na kvalifikacijama za Božićni turnir u Dubravi.
Jedini klupski kadet, Marko Dragosavac je već sa dvanaest godina napravio rekord neke streljane. S odličnih 193 kruga premoćno je pobijedio u kvalifikacijama i u finale, koje će se održati 23.12., ulazi direktno. Uz Marka su gađale Zoja i Franka Šaban, Tara Branković, Daria Detković, Barbara Brnad i Tea Petrović.
„Iako je Zoja aktuelna prvakinja države, nije išlo baš najbolje, ali je sa 184 kruga sa posljednjom jačom serijom uspjela ući u finale, ali će još morati proći eliminacije da bi ušla među 8 najjačih. Tara je sa 175 kruga 26., Franka sa krugom manje 25. Daria, Tea i Barbara su nastupile po prvi puta na nekom turniru i odradile sasvim zadovoljavajuće rezultate. Daria je sa 169 krugova zauzela 31. mjesto, Barbara sa 166 krugova 35. mjesto i Tea sa krugom manje 36. mjesto u konkurenciji 49 natjecateljica.“, priopćili su iz kluba.

Dan kasnije, malo starija ekipa, gađala je na 18. memorijalni turniru u Vukovaru.
U Vukovar su se Zoji Šaban i Tari Branković priključili Tea Ilijević i trener Tihomir Ilijević.
„Iako je bilo za očekivati od Zoje i Tee da povuku ekipu, na iznenađenje svih Tara je pogodila svoj osobni rekord i pomela svoje iskusnije kolegice. Dakle, Tara je sa 187 krugova osvojila 4. mjesto pojedinačno, dok su Tea i Zoja sa po 185 krugova osvojile 6. i 7. mjesto. Trener je sa 177 krugova bio tek 14. ekipno su djevojke osvojile 2. mjesto. Nakon gađanja članovi kluba su obišli mjesta sjećanja u gradu Heroju i s novim peharom se vratili kući.“, izvijestili su iz Streljačkog kluba HVIDR-a Sisak.

 

Foto – Streljački klub HVIDR-a Sisak

najčitanije