Školski sportski savez SMŽ organizirao županijsko natjecanje u hrvanju

Hrvanje 1

Najbolje su bile djevojčice iz ŠSD Ribari, a u kategoriji dječaka najbolji su bili učenici ŠSD Lovrek.

Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije je u petak, 11. studenog organizirao županijsko natjecanje u hrvanju za osnovne škole. Natjecanje se održalo u hrvačkoj dvorani u Petrinji, uz organizacijsku i sudačku pomoć Hrvačkog kluba „Petrinja“.

 

Hrvanje je prošle školske godine uvršteno u sustav natjecanja Hrvatskog školskog sportskog saveza. Interes učenika i broj ekipa ove je godine veći nego lani, a natječu se i djevojčice i dječaci. Na ovogodišnjem županijskom natjecanju sudjelovalo je 9 ekipa, 4 ekipe djevojčica i 5 dječaka iz Siska i Petrinje.

 

Natjecanje je u ime župana i Sisačko-moslavačke županije otvorio predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić, a predsjednik Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović svima je poželio dobar natjecateljski dan.

 

Djevojčice iz OŠ Braća Ribar prvi su puta sudjelovale na županijskom i za svoj prvi nastup odmah osvojile prvo mjesto i izborile plasman na državno prvenstvo. Drugo mjesto zauzele su djevojčice iz ŠSD Lovrek iz OŠ Mate Lovraka Petrinja. Na trećem su mjestu djevojčice iz ŠSD Vrbina iz OŠ Ivana Kukuljevića, a na četvrtom ŠSD Tadija, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja.

 

U kategoriji dječaka najbolji su bili hrvači ŠSD Lovrek iz OŠ Mate Lovraka Petrinja koji će boje županije braniti i ove godine na državnom natjecanju. Drugo mjesto zauzeli su učenici ŠSD Viktorovac, treće ŠSD Ribari iz OŠ Braća Ribar. Na četvrtom mjestu su hrvači ŠSD Tadija iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, a na petom ŠSD Vrbina iz OŠ Ivana Kukuljevića.

 

Državno natjecanje za školska sportska društva održat će se 6. i 7. veljače 2023. godine u Poreču.

 

 

Foto: Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije

najčitanije