ŠRC Sisak zabranio RK Sisak korištenje dvorane Zeleni brijeg za organizaciju rukometnog spektakla

imp

Dvorana Zeleni Brijeg 2

ŠRC Sisak zabranio je Rukometnom klubu Sisak korištenje sportske dvorane Zeleni brijeg za organizaciju utakmica kvalifikacija za EURO 2024. između ženskih reprezentacija Hrvatske i naših susjeda Bosne i Hercegovine, koja se trebala igrati 7. travnja ove godine – objavili su tako na svojoj FB stranici iz RK Sisak.

 

Objavu prenosimo u cijelosti

“RK Sisak se lažno predstavlja kao korisnik SD Zeleni Brijeg…Ako želite s njima organizirati utakmicu, obratite se Industrijsko-obrtničkoj školi koja upravlja Brezovicom pa tamo organizirajte utakmicu”, tako su otprilike glasili odgovori ravnatelja ŠRC-a Sisak Maria Stipkova Hrvatskom rukometnom savezu i Rukometnom klubu Sisak. Grad koji se reklamira kao grad sporta, izgleda samo je markentinški paravan, zapravo je grad podjela i diskriminacije. Iza kulisa je cijeli niz skandala vezanih uz korištenje gradskih dvorana, gdje se vrši negativna selekcija tko može, a tko ne može koristiti dvorane koje se financiraju iz proračuna svih Siščana.
Nakon što je objavljeno da je Nacionalni savez izabrao upravo Sisak, u suradnji s Rukometnim klubom Sisak, za održavanje rukometnog spektakla, iz ustanove u vlasništvu Grada Siska stigli su neobični i drski odgovori. Nije jasno zašto se Rukometnom klubu Sisak, koji je gradski klub i član sportske sisačke zajednice, zabranjuje ugošćivanje vrhunskih nacionalnih sportaša i dolazak reprezentacije, a npr. moguće je dvoranu koristiti za koncerte.
Nije jasno zašto bi netko bojkotirao dovođenje sportskog spektakla koji će privući tisuće ljudi i događaj kakav Sisak nikad nije imao. Zbog samovolje i bezobrazluka gradskih vlasti, Hrvatski rukometni savez je odustao od odigravanja utakmice u Sisku, a Kraljice šoka će potražiti domaćinstvo u drugom gradu koji je uključiv za sve.
Nakon neviđene diskriminacije i zabrane ulaska djeci HK Siscia u Ledenu dvoranu, a sada i RK Sisak u dvoranu Zeleni Brijeg, nameće se pitanje “KOJI JE SISAČKI KLUB SLJEDEĆA META?”, stoji u objavi na FB stranici RK Sisak.

 

Kako neslužbeno doznajemo domaćin kvalifikacijske utakmice rukometašica Hrvatske umjesto Siska bit će Ivanić Grad.

najčitanije