Sportskim udrugama i savezima u županiji uručeni ugovori vrijedni 84.800 eura

imp

Sport Smž 3

U prostoru Kulturno-povijesnog centra SMŽ u Sisku jučer su županijskim sportskim savezima i sportskim klubovima/udrugama sa sjedištem u SMŽ dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 84.800 eura.

 

Dodjeli Ugovora predhodio je Javni poziv Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije za sufinanciranje javnih potreba u sportu na području SMŽ za 2024. godinu, pojasnio je predsjednik Zajednice Marko Badrić.

 

Imamo 107 ugovora, odnosno programa, s preko 80 naših klubova, koji su svoje projekte prijavili na naš javni poziv. Tim ugovorima mi podižemo i potičemo kvalitetu rada, klubove koji rade s djecom i na taj način pokušavamo podići na najvišu razinu sport u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj Zajednice sportskih udruga i saveza sisačko-moslavačke županije je unaprjeđenje sporta, unaprjeđenje stručnog rada i da u budućnosti imamo što kvalitetnije rezultate.“ rekao je predsjednik zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Marko Badrić.

 

 

Prilikom dodjele ugovora zamjenik župana Mihael Jurić je istaknuo kako je Sisačko-moslavačka županija u svom proračunu za 2024. godinu osigurala 210 000 € za programe javnih potreba u sportu putem Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije: „Pratimo rad naših sportskih udruga i klubova s područja županije te moramo pohvaliti ostvarene izvrsne ekipne i pojedinačne rezultate u različitim sportovima. Kao osnivač najvećeg broja osnovnih i srednjih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, kontinuirano ulažemo u infrastrukturu, odnosno gradnju i opremanje školskih sportskih dvorana i igrališta kako bi potaknuli djecu da se bave sportom, a neki jednoga dana da se ostvare i kao vrhunski sportaši.“

 

 

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije