Spektakl za kraj godine - FNC 9 u Sisku

Fnc Cover

‘Nitro’ Pejić debitira na FNC 9 u Sisku, vraća se Jakob Kosić

 

Dosad neviđena MMA priredba na ovim prostorima u pulskoj Areni, još četiri velike priredbe uz jedan amaterski turnir, sve je to iza Fight Nation Championshipa u 2022. godini. A kako bolje zaključiti uspješnu godinu nego s pravim ‘vatrometom’ prije Nove godine i devetom FNC priredbom koja u petak, 23. prosinca, stiže u Sportsku dvoranu Zeleni Brijeg u Sisku!

 

A za kraj godine najbrže rastuća MMA organizacija u ovom dijelu Europe pripremila je i poseban fight card koji predvodi debitant u kavezu FNC-a, jedan od najpoznatijih hrvatskih boraca i strašan nokauter Filip ‘Nitro’ Pejić (30, 15-7-2). U posljednjih je nekoliko mečeva borac iz zagrebačkog American Top Teama prošao mnogo ratova u kavezu renomiranog poljskog KSW-a, a u posljednjem meču protiv Davida Smielowskog (27, 10-0) imao je pobjedu u rukama, ali onda se osam sekundi prije kraja meča dogodio kiks i sav je trud otišao u zaborav jer se u scoreu ipak zacrvenilo.

 

Tad je prelomio da se više neće boriti u perolakoj kategoriji (-66 kg) i uzet će nešto vremena za sebe, otići na operaciju nosa kako bi prodisao nakon dugo godina i spremiti se te pokazati najboljeg ‘Nitra’ dosad. A to će napraviti protiv neugodnog Brazilca Arlena ‘Benksa’ Ribeiro (31, 12-4) koji je pod okriljem FNC-a debitirao u Puli gdje je osvojio srca domaće publike atraktivnim slavljem u prvoj rundi.

 

 

Vraća se i miljenik publike Jakob Kosić (27, 2-2) godinu i pol nakon poraza u finalu prve sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige. Nokautom protiv Rifata Pruševića (24, 1-2) osvojio je titulu nokauta godine 2020. u FNC-u, a s druge strane kaveza čeka ga osvajač te nagrade za prošlu godinu nakon čudesnog high kicka kojim je nokautirao Aleksandra Mihailovića (24, 3-2) – Đorđe Bukvić (23, 4-2)!

 

Zagrebački dečko s Trnskog ide na žestokog udarača iz srpskog Unity Fight Teama, a prema riječima čelnog čovjeka organizacije Dražena Forgača, pobjednik ovog meča napravit će velik korak prema borbi za titulu u velter kategoriji (-77 kg) koja još nema prvaka. I u srednjoj kategoriji (-84 kg) očekuje nas okršaj bivšeg izazivača za titulu protiv mlade nade.

 

Andi Vrtačić (28, 2-1) imao je veliku priliku doći do pojasa pred domaćom publikom u Puli, ali borac iz Trojan Free Fighters Teama pod vodstvom Zelga Galešića izgubio je gušenjem u prvoj rundi od Đanija Barbira (25, 5-0). Ali, to mu je samo bio veliki poticaj za dalje te je u stilu svog kluba bez pitanja prihvatio nadolazeću nadu kako bi pokazao da nije slučajno bio izazivač. Čeka ga Matija Bosančić (22, 2-0) koji je još neporaženi u kavezu FNC-a, a osvajač druge sezone ‘Armagedona’ dolazi i po svojevrsni revanš za poraz timskog kolege Bukvića. Podsjetimo, Andi je nokautirao Bukvića spinning back fistom kad je popularni ‘Đole’ još nastupao u srednjoj kategoriji.

 

Čeka nas i novi meč svojevremeno velike regionalne nade poluteške kategorije Mateja Batinića (30, 16-5) kojeg čeka neugodni Poljak Marzin Lazarz (39, 13-8-1), a na uvodnom ćemo dijelu priredbe gledati i okršaj mladosti protiv iskustva – spomenuti Mihailović borit će se protiv Stanislava ‘Pantere’ Krofaka (34, 9-6), dok će sve otvoriti domaća uzdanica Ermin Sali kojeg čeka osvajač jednog od amaterskih turnira FNC-a i velika nada pulskog Trojana Erik Pletikos (20).

 

Bilo kako bilo, zasigurno nas očekuje vatromet prije Nove godine, a sve nam to stiže već u petak, 23. prosinca, u SD Zeleni Brijeg u Sisku na FNC 9 priredbi. Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim te na svim ovlaštenim Petrol benzinskim postajama. Prvi dio priredbe moći ćete pogledati besplatno putem YouTube kanala 24sata, dok će se main card moći kupiti po cijeni od 39 kuna putem FNC.tv platforme i pretplatom na ’24sataPLUS+’ sadržaj.

FNC 9 Sisak

 

Erik Pletikos (Hrvatska) – Ermin Sali (Hrvatska) -66kg
Anthony Sarais (Francuska) – Milenko Stamatović (Crna Gora) -120 kg
Nemanja Milaković (BiH) – Marko Kisič (Austrija) -77 kg
Aleksandar Mihailović (Crna Gora) – Stanislav Krofak (Hrvatska) -84 kg
Matija Bosančić (Srbija) – Andi Vrtačić (Hrvatska) -84 kg
Jorge De Oliveira (Brazil) – Nikola Joksović (Srbija) -77 kg
Đorđe Bukvić (Srbija) – Jakob Kosić (Hrvatska) -77 kg
Marcin Lazarz (Poljska) – Matej Batinić (Hrvatska) -93 kg
Arlen Ribeiro (Brazil) – Filip Pejić (Hrvatska) -70 kg

 

najčitanije