Streličarski klub Glina: Mali klub za velike uspjehe

Dizajn Bez Naslova (12)

Prošle je godine Streličarski klub Glina nagrađen zahvalnicom Ponos Sisačko-moslavačke županije, a već početkom ove godine dva su natjecatelja otišla u svijet pokazati što malena sredina poput ove naše može ponuditi sportu.

 

U francuskom Nimesu se od 19. do 21. siječnja održao grand prix u streličarstvu, a boje Sisačko-moslavačke županije branili su Slavenko Hrvačević i Tin Hrvačević, obojica iz Streličarskog kluba Glina.

 

Slavenko Hrvačević je zauzeo 52. mjesto, a sedamneaestogodišnji Tin Hrvačević u konkurenciji do 21 godine zauzeo je  72. mjesto. Iz Hrvatske je na ovome natjecanju bio 21 streličar, od ukupno 1123 natjecatelja.

 

Ovu vijest nažalost prati i surova stvarnost. U malenoj zemlji poput naše, streličarstvo je sport koji opstaje zahvaljujući entuzijazmu sportaša koji uglavnom sami financiraju odlaske na natjecanja, što je uglavnom veliko opterećenje za pojedinca pa često propuštaju velika natjecanja, što je šteta. Nimes je pokazao kako streličarstvo atraktivno izgleda napravivši spektakl za pamćenje u dvorani koja je isključivo streličarska dvorana, bez koševa, bez crta, bez ičega što ne pripada ovome sportu. Veliki ekrani, puno natjecatelja, još više navijača i odlična organizacija natjecanja doživljaj su koji si malo koji naš sportaš može priuštiti. A šteta je jer imamo ljude u koje se isplati ulagati, natjecatelje koji s ponosom mogu nositi našu zastavu svijetom.

 

Streličarski klub Glina opstaje zahvaljujući donacijama i projektima koje provodi te najviše samim sportašima koji i s osnovnom opremom niže kategorije redaju uspjehe. Osim što su prepoznati kao Ponos Sisačko-moslavačke županije, ovome klubu treba financijska potpora za nabavku sportske opreme kako bi što više djece mogli uključiti u sport i na taj način mijenjati sliku grada i županije.

Velik je ovo uspjeh. Voziti 1300 km u jednom smjeru, natjecati se i vratiti natrag je velik pothvat. Vidjeti natjecanje poput grand prixa u Nimesu velik je doživljaj. A biti dijelom streličarske obitelji velika je čast, ali i obaveza.

 

Čestitke Hrvačevićima na sudjelovanju i osvojenim pozicijama!

 

 

Tekst: Nerina Sarkotić

najčitanije