Siščanin Vlado Svilokos kontrolor suđenja na utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Celtica

imp

Vlado Svilokos Hns

Siščanin Vlado Svilokos, nekadašnji prvoligaški sudac koji unatrag nekoliko godina obavlja posao kontrolora suđenja na domaćim travnjacima, ali i drži mjesto dopredsjednika Sudačke komisije, sada će kako donosi Hrvatski nogometni savez, kontrolirati suđenje na utakmici 6. kola skupine F Lige prvaka između Real Madrida i Celtica.
Utakmica se igra 2. studenoga u 18:45 sati na stadionu Santiago Bernabeu.

 

“Zahvala Hrvatskom nogometnom savezu što me nominirao svih ovih godina, velika je stvar što će hrvatsko suđenje, poslije izvjesnog vremena, opet imati predstavnika u elitnom klupskom natjecanju. Za mene osobno ovo je privilegija, ali i potvrda da sam na utakmicama Europske lige radio dobar posao. Eto, poklopilo se da premijeru u Ligi prvaka doživim na kultnom Bernabeuu i nitko sretniji od mene. Vjerujem da će i neki od hrvatskih sudaca uskoro dobiti priliku suditi u Ligi prvaka”, rekao je Vlado Svilokos za HNS.

 

Svilokos je protekle tri godine obnašao funkciju jednog od četvorice trenera za mlade suce u okviru CORE Excellence Programa, radio je u timu s poznatim imenima, poput Španjolca Manuela Diaza Vege, Portugalca Nuna Castra i “leader coacha”, Grka Kyrosa Vassarasa, pridruženog člana Uefine sudačke komisije. CORE Excellence Program pohađaju 24 mlada suca, podijeljeni u osam timova, a trenerima pomažu i dvojica trenera za pomoćne suce, odnosno dvojica trenera za fitness.

 

 

Izvor i fotografija – Hrvatski nogometni savez

najčitanije