Siščani zlatni na Državnoj završnici Sportskih igara mladih 2021.

kh

251020211635197935.jpeg

Rukometna momčad Siscie, sastavljena od igrača iz nekoliko klubova, osvojila je prvo mjesto na ovogodišnjoj državnoj završnici Sportskih igara mladih koja se održavala u Splitu od 28. do 31.srpnja.

U kategoriji mlađih kadeta, mladića rođenih 2006. godine i mlađih, sudjelovalo je ukupno 8 muških ekipa (RK Gospić, RK Viro Virovitica, GRK Varaždin 1930, RK Nexe Našice, RK LiPa Pakrac, RK Šibenik, Tvrda stina Vodice, RK Siscia), a sisački sastav (Roko Milić, Jan Šotić, Leon Pavičić, Nino Ivaković, Franko Pomper, Tin Nekić, Marin Šajnović, Viktor Baranašić, Robert Pribičević, Marko Glibo, Gabriel Božurić, Borna Štefanek) vodili su treneri Antonio Novinc i Tian Borovec.rk siscia sim 2021 (12)

“Prvu utakmicu, koja je ujedno bila i četvrtfinalna, naša ekipa otvorila je protiv RK Lipa Pakrac i tijesno pobijedila rezultatom 15:12. Tom pobjedom izboreno je polufinale u kojem smo se borili protiv Varaždina. Naša ekipa je slavila s velikih 17:14 i tom pobjedom ušli smo u finale gdje nas je dočekao favorit na ovim Igrama, a ekipa Tvrde stine iz Vodica.” – izvijestio nas je Antonio Novinc, opisujući neizvjesno finale.rk siscia sim 2021 (6)

“Početak utakmice je bio izuzetno jakog tempa, dobre obrane, uz vrhunske obrane oba vratara. Vodila se žestoka borba za svaki gol, svaka lopta je bila bitna. Domaći su držali prednost većim dijelom utakmice, ali se naša momčad ipak “probudila” i sustigla zaostatak od 3 gola (9 : 12). Uz nekoliko fenomenalnih obrana našeg vratara Milića, nadoknadili smo rezultatski minus i poravnavamo na 12:12. Nakon isteka vremena za igru na semaforu je stajalo 14:14, a to je značilo da će se pristupiti izvođenju sedmeraca. U toj “lutriji” više sreće, znanja i smirenije glave imali smo mi i pobjedom u sedmercima 4:3 (18:17) presretni donosimo zlato u Sisak.” – zaključuje svoj izvještaj s utakmice Siscije i Tvrde stine u finalu DZ SIM 2021. trener Novinc,  ističući odičnu atmosferu tijekom cijelog natjecanja, a naročito u finalu.rk siscia sim 2021 (5)

Ovim uspjehom sisački rukometaši izborili su nastup na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih. To natjecanje će se također održati u Splitu od 17. do 21. kolovoza 2021. godine.

rk siscia sim 2021 (4)Momčad RK Siscia:

Roko Milić, Jan Šotić, Leon Pavičić, Nino Ivaković, Franko Pomper, Tin Nekić, Marin Šajnović, Viktor Baranašić, Robert Pribičević, Marko Glibo, Gabriel Božurić, Borna Štefanek i treneri Antonio Novinc ; Tian Borovec

najčitanije