Siščani opet najbolji

imp

261020211635256529.jpeg

U sisačkoj streljani, u subotu 18.ožujka, održano je županijsko prvenstvo u svim kategorijama serijskom zračnom puškom. Nastupila su samo tri kluba, SK “PETROKEMIJA” iz Kutine, SK “NOVSKA” iz Novske i domačini ŠSK “HVIDR-a SISAK”, a u njima 33 pojedinca koji su odgađali 34 meča.
Ostvareno je čak 17 normi za odlazak na državna prvenstva. Šesnaest iz sisačkog kluba i jedna iz SK “NOVSKA”.
Rezultatski to izgleda ovako – najbolji kadet je Tin Vujić, sa osobnim rekordom 185 krugova produžio je naslov najboljeg županijskog kadeta za još jednu godinu. Drugi je bio Jakov Ivičinec, novi dečko koji vrijedno radi i također ide na državno. Treće mjesto je osvojio najmlađi klupski član Fran Krznarić sa 123 kruga.
Kadetkinje su nastupile samo dvije, a svoj prvi naslov županijske pobjednice osvojila je Mirta Ilijević sa 182 kruga. Druga je Marija Šafar iz Novske sa 160 krugova, rezultatom koji i nju vodi na državno prvenstvo.
Najbolja juniorka je Nikolina Knežić. Njenih 367 krugova su ujedno i najjači rezultat prvenstva. Druga je Mirta Ilijević sa 346 krugova i također ostvarenim pravom odlaska na državno.
U kategoriji juniora najbolje se snašao Josip Kaurić pogodivši 338 krugova uz naslov pobjednika pogodio je i normu za državno, kao i Antonio Lovrenović koji je sa dva kruga manje osvojio drugo mjesto.
U kategoriji seniorki nastupilo je 5 natjecateljica, sve iz domaćeg kluba i svih 5 imaju norme za predstojeće prvenstvo. Uz provjerenu ekipu Nikolina Knežić, Marina Mačković i Acs Natasha, norme su pogodile još Ivana Medved i Mirela Barišić koja će prvi puta nastupiti na PH. Najbolja je bila Marina Mačković sa 360 krugova.
U kategoriji seniora nastupilo je 17 natjecatelja, a normu za državno imaju samo četvorica. Svoj prvi naslov županijskog prvaka osvojio je Dragan Krnjajić sa 363 kruga. Drugo mjesto osvojio je Tihomir Ilijević sa 358 krugova, dok je treći Siniša Lovrenović sa 351 krugom. Normu za državno ima još i Hrvoje Orlić sa krugom manje od Siniše.
Ekipno su po 13. puta najbolji bili siščani ispred SK “PETROKEMIJA” dok su treče mjesto zauzeli seniori iz SK “NOVSKA”
Za Siščane odmora nema jer su nova natjecanja pred vratima. Juniori za 14 dana sudjeluju na Prvenstvu Hrvatske.

najčitanije