Siščani bicklima kreću na put od 1500 km

imp

U avanturu nazvanu „Biciklom dunavskom trasom“ sutra kreće sisački trojac Davor Krajačić, Tomislav Tomca Stanešić i Fran Jerkić.
Cilj putovanja je kažu dečki prije svega osobno zadovoljstvo ali i promoviranje biciklizma kao savršenog „instrumenta“ s kojim se mogu upoznati ljepote Europe.
U prvih 5 dana plan je doći do Budimpešte. Nakon jednodnevnog odmora u Budimpešti put ekipu vodi prvih 60 km obalom Dunava do granice sa Slovačkom. Ruta dalje ide obalom Dunava do Bratislave gdje bi trebali stići u za dva dana. Slijedi jednodnevni odmor pa nastavak puta Dunavom do Beča. U Beču sisački trojac ostaje kao i u Budimpeštio i Bratislavi jedan dan.
Zanimljivost ovog putovanja je biciklistički Eurovelo 6 koridor, a taj koridor se proteže od Crnog mora pa sve do Atlantskog oceana a dijelom i kroz Hrvatsku. Na taj koridor sisačka ekipa biciklista se priključuje u Budimpešti i vozi njime preko Bratislave pado Beča sve uz obalu Dunava. Posebnost ovog koridora su su upravo biciklisti jer tim koridorom dnevno vozi na tisuće biciklista iz cijelog svijeta.
Preko 1500 km trojac iz Siska planira provesti u 15 dana vozeći po turama od 100 km. Najteži dio puta kažu Siščani je povratak u Hrvatsku. Ta etapa traje 4 dana i najteža je na putovanju zbog dosta uspona i teškog terena.
Vjerujem da su spremni za velike napore u ovoj avanturi i da će tih 15 dana proći bez ikakvih neugodnih iznenađenja. Želimo im puno sreće.

najčitanije