Sisak mali okupio više od 400 malih plivača iz Hrvatske i Slovenije

ibb

261020211635249374.jpeg

Početak prosinca već tradicionalno u Sisak dovodi najmlađe plivačice i plivače iz svih krajeva Hrvatske kako bi odmjerili snage u sisačkom bazenu u sklopu najvećeg natjecanje za najmlađe plivače.
13. ”Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj” u spomen na prerano preminulu trenericu mlađih dobnih skupina u PK Sisak Janaf-u održano je u subotu, 02. prosinca 2017. godine na bazenu ŠRC Sisak. Sudjelovalo je više od 420 natjecatelja iz trinaest hrvatskih i jednog kluba iz Republike Slovenije, čime je i ove godine sisačko natjecanje dobilo epitet ‘međunarodnog plivačkog natjecanja’.

Plivački Klub Sisak Janaf nastupio je s pedesetak natjecatelja u tri dobne skupine u muškoj i ženskoj konkurenciji (djevojčice rođene 2007., 2008. i 2009. godine i mlađe te dječaci rođeni 2006., 2007. i 2008. godine i mlađi).

U uvodu natjecanja nastupilo je četrdeset djevojčica i dječaka, najmlađih sisačkih plivačica i plivača u dobi od 6 do 8 godina. To su novoupisani članovi PK Sisak Janaf, koji su tek počeli upoznavati plivačke tehnike, a plivali su u pokaznoj ‘utrci’ 25 metara kraul i digli publiku na noge, publiku koja je svaki zaveslaj nagrađivala glasnim navijanjem i pljeskom.
Plivali su: Ana Čorak, Mia Marija Tominac, Patricija Milatović, Jana Hrvačić, Marta Siljadi, Tija Bonev, Sara Balen, Marta Juran, Andrea Šapina,  Tea Boltužić, Magdalena Gorup, Elena Jovev, Irma Petrović, Mia Posavec, Lucija Pavlović, Leonora Pavlović, Gabrijela Palaić, Tesa Debeljaković, Lucija Brkašić, Izabela Gilan, Tin Bunarđija, Maksim Horvat, Štefanijo Dobranić, Luka Heblin, Ivano Grgić, Mislav Lerotić, Vanja Nikolić, Viktor Kolarić, Roko Miočić, Grga Novak, Borna Biga, Damjan Benko, Borna Kuduzović Devčić, Marko Ćorković, Ivan Sertić, Samuel Vinković, Niko Zetin, Luka Ovanin, Noa Andžić, Marko Đaić, Luka Majcan.

Sportski gledano, kao i prethodnih godina, odlično plivanje, odlični rezultati, rekordi mitinga i tisuće zadovoljnih osmijeha plivača i trenera…i roditelja. Ono što krasi ovo natjecanje je činjenica da se na tribinama sisačkog bazena okupi nekoliko stotina gledatelja (roditelja i prijatelja plivanja) koji svojim gromoglasnim navijanjem i bespoštednom podrškom izvlače od najmanjih plivača i više nego u tom trenutku realno mogu dati.

Na natjecanju su se plivale sve četiri tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), najstarije djevojčice i dječaci (djevojčice rođene 2007. i dječaci rođeni 2006. godine) na dionicama od 100 metara, dok su oni mlađi plivali sve četiri tehnike na dionicama od 50 metara.
Kao kruna natjecanja, zadnja disciplina je utrka štafeta sastavljena od 6 članova (po jedna djevojčica i dječak iz svake dobne skupine) gdje svaki član štafete pliva dionicu od 50 metara.

Organizator natjecanja PK Sisak Janaf prva tri mjesta u svakoj dobnoj skupini i svakoj disciplini nagradio je medaljama, prve tri štafete iz utrke štafeta nagrađene su peharima (PK Mladost Zagreb, štafeta 1, PK Dubrava Zagreb, PK Mladost Zagreb, štafeta 2), dok su plivačica Maša Miljanić – PK Mladost Zagreb i plivač Fran Miodrag – PK Dubrava Zagreb, koji su isplivali najbolji zbroj rezultata iz četiri discipline, nagrađeni velikim peharom.

najčitanije