Sisak domaćin Državnog prvenstva u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama

imp

Kajak Kanu Klub Odra Sisak

U Sisku će se u subotu, 10.lipnja, održati Državno prvenstvo RH u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama na rijeci Kupi, sa startom i ciljem u samom centru grada: kod Starog mosta ispred prostorija KKK Odra Sisak.

 

Start je kod Starog mosta, nakon čega natjecatelji veslaju nizvodno Kupom do ušća u Savu, gdje je okretište. Nastavljaju vraćajući se uzvodno Kupom, kroz sam centar grada a zatim do ušća Odre u Kupu, gdje je drugo okretište.
Finiš je nizvodno Kupom te maraton završava ulaskom u cilj kod Starog mosta.

 

”Cijelo natjecanje moći će se pratiti sa Šetnice, pa pozivamo sve građane da svrate i daju podršku najboljim kajakašicama, kajakašima i kanuisticama i kanuistima Republike Hrvatske koji će se u subotu okupiti baš u našem gradu. Zanimljivo je da svi sportaši jako rado dolaze u Sisak na natjecanja, jer prema njihovim riječima, doživljaj natjecanja na tri rijeke, Odri, Kupi i Savi, Kupom koja teče kroz sam centar grada, uz šetnicu i ispod prekrasnog Starog mosta, uz prolazak pokraj Starog grada – to je doživljaj koji se ne zaboravlja. Zato pozivamo sve Siščane da svojim prisustvom na šetnici uz Kupe doprinesu da ostavimo još bolji dojam na naše sportske goste i njihove prateće ekipe”, kazala nam je Natalija Banović iz KKK „Odra“ Sisak.

 

Očekuje se sudjelovanje oko 150 sportaša iz 10-tak kajak kanu klubova iz Hrvatske među kojima su najznačajnija sportska imena u kajaku i kanuu u Hrvatskoj.

 

Natjecat će se u tri kategorije – kadeti, juniori i seniori, a startna linija je kod Starog mosta (ispred objekta “Dom kajakaša”, Sisak, Obala Ruđera Boškovića 7)

 

kajak kanu klub odra sisak

 

najčitanije