Sisački veterani streljaštva među najboljima u Hrvatskoj

kh

251020211635204326.jpeg

Članovi ŠSK “HVIDR-a SISAK”, kao i svi sudionici streljačkog sporta u Hrvatskoj, spašavaju sezonu nadoknađujući odgođena natjecanja u prvom dijelu godine. 

Usljed zaustavljanja sporta zbog epidemiološke krize u proljeće, a željom Hrvatskog streljačkog saveza da se aktualna sezona završi, cijeli rujan se održavaju natjecanja koja su bila odgođena tijekom travnja i svibnja ove godine.

Tako su u subotu, 26. rujna održana čak dva prvenstva Hrvatske. U Vinkovcima je održano PH za juniore i juniorke, a u Zagrebu PH za veterane.

Ženska ekipa ŠSK “HVIDR-a Sisak”, nakon osvajanja najvišeg trona u disciplini serijske puške prije dva tjedna, nije imala dovoljno vremena za uštimavanje forme na drugoj disciplini. Stoga djevojke ovoga puta nisu polučile najviše rezultate, ali nisu niti razočarale.

– Obzirom na situaciju, klupski plan je bio priprema za sljedeću sezonu, koja počinje za tridesetak dana. U tom smislu rezultati su posve zadovoljavajući. Nika Vugić PH VinkovciOtkrili smo da će mlada Nika Vugić biti odlična članica prve ekipe. Nika je na ovom PH pogodila svoj osobni rekord i sa 593,4 kruga osvojila 24. mjesto. Tea Ilijević, koja je inače najjači dio ekipe, zbog prehlade nije redovito trenirala i to se primjetilo na rezultatu. Rezultat od tek 589,4 kruga bio je dovoljan za 26. mjesto. Mirta Ilijević još traži pravu formu te je osvojila 34. mjesto sa 580,8 krugova. – priopćili su iz sisačkog streljačkog kluba. Ženska ekipa je u konačnici osvojila 8. mjesto sa 1763,6 krugova.

Veterani ŠSK “HVIDR-a Sisak” su u Zagrebu na strelištu “Vrapčanski potok” nastupili u sastavu: Siniša Lovrenović, Željko Orlić i Milan Marjanović.
Veteranski prvak RH Siniša LovrenovićSiniša Lovrenović je obranio naslov veteranskog prvaka države sa 173 kruga, Orlić je pogodio 163 kruga i osvojio 6. mjesto, a Marjanović, koji spada u “B” veterane, pogodio je 154 kruga i osvojio također 6. mjesto. Ekipno su Siščani sa 490 krugova osvojili 2. mjesto u državi, što je repriza lanjskog uspjeha. Siniša Lovrenović, Milan Marjanović, Željko OrlićTime su sisački veterani streljačkog sporta još jednom dokazali da su jedna od najjačih ekipa u Hrvatskoj.

najčitanije